Annonce
Indland

DR bryder licensreglerne

DR har i årevis indkrævet licens uden at spørge om lov først. Kulturministeriet indskærper nu over for DR, at fremgangsmåden skal ændres.

DR må ikke automatisk udsende girokort, når de modtager besked om, at en dansker, der ikke i forvejen betaler licens, har købt en computer eller et nyt tv. Det slår Kulturministeriet fast over for DR, skriver Computerworld.

Ifølge Computerworld har DR tidligere tilmeldt forbrugere til licensbetaling ud fra de informationer, som radio/tv-forhandlerne har indberettet til DR.

- Det er rigtigt, at de forhandlerindberetninger, DR har fået, har ført til, at de, som ikke i forvejen var tilmeldt licens, modtog et brev med et girokort. Sådan har praksis været, siger Lotte Boas, leder af Licenskontorets kampagner.

Men efter at en borger har klaget til Folketingets Ombudsmand, der sendte klagen videre til Kulturministeriet, bliver den pågældende praksis nu stoppet.

- Vi ser på sagen lige nu. Ingen kunder, der fremover bliver indberettet fra en forhandler, vil modtage et brev med et girokort. Det er slut nu - uanset hvordan vi har gjort hidtil, siger Lotte Boas.

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Varde For abonnenter

Skovrider er lettet og ærgerlig: Kronvildt indeholder små mængder af det kræftfremkaldende PFOS

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Varde

Her blev ung bilist dræbt på stedet natten til tirsdag: Sådan skete det

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Billund

Legoland søger 600 nye sæsonmedarbejdere: Vil du være pirat eller sørøver i sommerferien?

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Sønderborg

Trods hårdt ramt af pandemien: Lufthavn vurderer udvidelsesplaner igen

Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Vejen

Langt om længe: Fortov fra øst til vest

Annonce