Annonce
Indland

DR bryder licensreglerne

DR har i årevis indkrævet licens uden at spørge om lov først. Kulturministeriet indskærper nu over for DR, at fremgangsmåden skal ændres.

DR må ikke automatisk udsende girokort, når de modtager besked om, at en dansker, der ikke i forvejen betaler licens, har købt en computer eller et nyt tv. Det slår Kulturministeriet fast over for DR, skriver Computerworld.

Ifølge Computerworld har DR tidligere tilmeldt forbrugere til licensbetaling ud fra de informationer, som radio/tv-forhandlerne har indberettet til DR.

- Det er rigtigt, at de forhandlerindberetninger, DR har fået, har ført til, at de, som ikke i forvejen var tilmeldt licens, modtog et brev med et girokort. Sådan har praksis været, siger Lotte Boas, leder af Licenskontorets kampagner.

Men efter at en borger har klaget til Folketingets Ombudsmand, der sendte klagen videre til Kulturministeriet, bliver den pågældende praksis nu stoppet.

- Vi ser på sagen lige nu. Ingen kunder, der fremover bliver indberettet fra en forhandler, vil modtage et brev med et girokort. Det er slut nu - uanset hvordan vi har gjort hidtil, siger Lotte Boas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce