Annonce
Indland

DR-generaldirektør Kenneth Plummer stopper

Slut: DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, vil senere torsdag trække sig fra posten.

Det erfarer Ritzau fra en kilde tæt på bestyrelsen.

Oplysningen kommer kort tid efter, at DR's bestyrelse har bebudet et hasteindkaldt møde torsdag aften om netop Kenneth Plummer, der er havnet i sit DR-livs største stormvejr.

Årsagen er den famøse portrætbog om Plummer, hvor det blandt andet afsløres, at Plummer gav forfatteren navnene på andre eksterne kandidater, der ansøgte om generaldirektørstillingen, da han fik den i 2005, mod at forfatteren ville undlade at omtale Plummers privatliv.

Desuden langer Plummer i bogen voldsomt ud efter to tidligere DR-direktører, Lisbeth Knudsen og Lars Vesterløkke, der i dag er direktører hos henholdsvis Berlingske Medier og Ritzaus Bureau.

De to førte dobbelte regnskaber, lyder anklagen fra Plummer.

Hovedpersonen selv har ikke mange kommentarer til Ritzaus oplysninger om beslutningen om at trække sig.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Kenneth Plummer, der på spørgsmålet, om han senere torsdag vil melde noget ud om sin fremtid, svarer:

- Det må tiden vise.

Den cand.merc.-uddannede Kenneth Plummer kom til Danmarks Radio i 2005 efter en karriere med forskellige direktør- og chefstillinger i det private erhvervsliv. Fra 2003 og til sin ansættelse i DR i 2005 var han således administrerende direktør for Egmont Nordisk Film A/S og koncerndirektør for Egmont-koncernen.

Han er født i 1961 og fik allerede som 25-årig sit første chefjob. Nemlig som produktchef for Kavli A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce