Annonce
Billund

Dr. Hansens Venner inviterer til julesang og foredrag i byens ældste hus

Dr. Hansens Hus er indrettet i den gamle museumsbygning ved siden af Grindsted Apotek. Arkivfoto

Grindsted: Nu skal der liv og aktiviteter i Grindsteds ældste hus - Dr. Hansens Hus. Det vil den nydannede forening Dr. Hansens Venner forsøge at skabe ved at invitere til julesang lørdag den 14. december og et arrangement søndag den 5. januar.

- Primært er vi nu så småt i gang med at indrette huset efter de visioner, som Lene Brandstrup og Dr. Hansens Venner har for stedet. En af visionerne er, at Grindsteds befolkning vil tage stedet til sig og bruge det. Den ønskede indretning bliver hjulpet godt på vej gennem en flot donation fra Ole Kirk's Fond, fortæller "vennerne" i bestyrelsen i den nye forening Dr. Hansens Venner.

Lørdag den 14. december leder Stig Møller kl. 15-17 fællessang og indvier ved den lejlighed husets nye elklaver. Der serveres gløgg og pebernødder.

Søndag den 5. januar kommer Niels Green og fortæller om sine hjemmestøbte Hellingtrekongerslys, og synger for til fællessang til guitartoner. Efter nytår åbnes der for Vintertræf. Det sker hver anden mandag i månederne januar, februar og marts, første gang mandag den 6. januar, og derefter den 20. januar, 3. februar, 17. februar, 2. marts og 16. marts, hver gang kl. 10-12 Der serveres kaffe og rundstykker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce