Annonce
Billund

Dr. Hansens Venner inviterer til julesang og foredrag i byens ældste hus

Dr. Hansens Hus er indrettet i den gamle museumsbygning ved siden af Grindsted Apotek. Arkivfoto

Grindsted: Nu skal der liv og aktiviteter i Grindsteds ældste hus - Dr. Hansens Hus. Det vil den nydannede forening Dr. Hansens Venner forsøge at skabe ved at invitere til julesang lørdag den 14. december og et arrangement søndag den 5. januar.

- Primært er vi nu så småt i gang med at indrette huset efter de visioner, som Lene Brandstrup og Dr. Hansens Venner har for stedet. En af visionerne er, at Grindsteds befolkning vil tage stedet til sig og bruge det. Den ønskede indretning bliver hjulpet godt på vej gennem en flot donation fra Ole Kirk's Fond, fortæller "vennerne" i bestyrelsen i den nye forening Dr. Hansens Venner.

Lørdag den 14. december leder Stig Møller kl. 15-17 fællessang og indvier ved den lejlighed husets nye elklaver. Der serveres gløgg og pebernødder.

Søndag den 5. januar kommer Niels Green og fortæller om sine hjemmestøbte Hellingtrekongerslys, og synger for til fællessang til guitartoner. Efter nytår åbnes der for Vintertræf. Det sker hver anden mandag i månederne januar, februar og marts, første gang mandag den 6. januar, og derefter den 20. januar, 3. februar, 17. februar, 2. marts og 16. marts, hver gang kl. 10-12 Der serveres kaffe og rundstykker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];