Annonce
Sønderborg

DR-ramasjangs julemysterium satte en julefest i gang for de små

Kristian Gintberg og band spiller for et børnefyldt Alsion. Foto: Linus Calov Jacobsen
Ramasjangvært Kristian Gintberg og hans oplagte band i diverse nissekostumer spillede i december tre julekoncerter for børn i Alsion koncertsal.

Sønderborg: Alsion salen var fyldt med 500 børn i 3-8 årsalderen til hver af de tre koncerter. Kristian Gintberg, der er Ramasjangs svar på Sherlock Holmes, havde skrevet et show for børn, der fik salen i en mystisk julestemning. Allerede fra start blev børnene stille. Der var en juleskurk på spil, der havde stjålet julemandens seddel med alle børnenes ønsker. Julen var i fare, og Kristian skulle bruge børnenes hjælp, for at redde den. På scenen kunne man, udover Kristian og bandet, se showets syv karakterer, kendt fra TV, nu som papfigurer.

Disse syv figurer blev med hjælp fra det unge publikum, indskrænket til tre mulige juleskurke. Nogle af showets, ifølge vært Kristian Gintberg, mest populære figurer, Ronni Roligan, Danse Staffan og Camping Vagn.

- Hold op, hvor er I alle sammen nogle gode detektiver. Hvor mange herinde vil gerne være detektiv når I bliver store, spurgte Kristian Gintberg publikum, hvortil de flere hundrede børn svarede råbende i kor:

- Det er jo vildt fedt at de er så meget på. Det er jo ren polterabend stemning når jeg spørger dem, om de vil hjælpe mig med noget, og de altid råber ”JA!”, siger Kristian Gintberg.

Annonce

Om de studerende

JydskeVestkysten og Ugeavisen Sønderborg har en uge i december haft besøg af en gruppe journaliststuderende, som læser på første semester på Syddansk Universitet i Odense. I de kommende dage bringer vi et udpluk af de historier, som gruppen producerede i løbet af ugen.

Små detektiver

Programmet, der normalt er et detektivprogram, rejser i december hele landet rundt. De spiller både sange, der er kendte fra programmet, men også ældre klassikere som ”jeg så julemanden kysse mor”, der i dag blev sunget af Camping Vagn.

- Det er virkelig fedt at få rejst rundt og spille nogle julesange og mysteriesange. Børnene er jo vildt glade for at løse mysterierne, siger Kristian Gintberg, der fortæller at koncerterne for ham har sat julestemningen i gang med et brag, også selvom han ikke er så meget hjemme. Børnene fik til sidst reddet julen ved at opklare mysteriet om, hvem der havde stjålet julemanden liste med ønsker.

- I har hjulpet mig med at redde julen. Tusinde tak skal I have, og god jul! Sluttede Kristian Gintberg sit show af med.

Kristian Gintberg optræder som karakteren Camping Vagn. Foto: Linus Calov Jacobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];