Annonce
Sydjylland

DR Syd: Vi er dybt rystede over ledelsen

Afskaffelse af lønnet frokost fører til strejke i DR.

De journalistiske medarbejdere på DR Syd har efter et fagligt møde valgt at nedlægge arbejdet.

- I sidste ende vil det have store konsekvenser for det produkt, vi kan tilbyde licensbetalerne.

Sådan skriver de journalistiske medarbejdere på DR Syd i en fælles udtalelse. Tidligere på dagen holdt journalisterne fagligt møde, hvor de besluttede sig for at nedlægge arbejdet i protest over, at DR's ledelse vil gøre frokostpauserne ulønnede.

- Den betalte pause har ellers været kutyme så længe nogen kan huske. Derfor mener vi, at den betalte pause skal opfattes som en del af overenskomsten. Med afskaffelsen af pausen forsøger DR at omgå overenskomsten og reelt give os en løn-nedsættelse på 7,2 procent. Det synes vi er fuldstændig uacceptabelt, skriver medarbejderne i udtalelsen og fortsætter:

- Vi er dybt rystede over ledelsens håndtering af sagen og de store skår, som det giver i samarbejdet mellem medarbejdere og ledelse i DR.

Ingen tv-nyheder

Journalisterne på DR Nyheder har også nedlagt arbejdet, hvilket gør, at tv-nyhederne på DR er aflyst fredag. Det bekræfter DR's fællestillidsrepræsentant og formanden for Journalistgruppen i DR, Anne Serlev, over for Berlingske Nyhedsbureau.

- Journalisterne på DR Nyheder er gået hjem, og det er fordi, vi nu har fået et brev i vores e-boks, hvor ledelsen opsiger vores frokostpause, siger Anne Serlev.

Allerede tirsdag skrev Journalisten.dk, at ledelsen varslede en afskaffelse af de 30 minutters lange, lønnede frokostpauser fra 2017, og at medarbejderne ville modtage besked om ændringen fredag. Afskaffelsen af frokostpauserne er dog ingen overraskelse, da den allerede blev nævnt i DR's store sparerunde fra 2014, hvor der samlet skulle spares 161 millioner kroner.

En række fagforeninger med medlemmer i DR mener dog ifølge Journalisten.dk ikke, man kan fjerne frokostpauserne uden nye overenskomster.

Ulrik Haagerup oplyser til fagbladet, at DR Nyheder fredag er gået over til nødbemanding, som betyder, at radioavisen fortsat bliver afholdt hver time, men at dagens nyhedsudsendelser på tv udgår.

DR's journalister - også på DR Syd - er tilbage på arbejde lørdag morgen kl. 9.00

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce