Annonce
Sønderborg

Drab skete på Dybbøl-siden

Politi med tekniker arbejdede hele tirsdag aften på drabsstedet - en lejlighed i Dybbøl. Foto: Presse-fotos.dk
Det var i en lejlighed på Dybbøl-siden i det nye Dybbøl i en bebyggelse mellem Rema1000 og Skansen, at en 40-årig kvinde blev dræbt tirsdag aften.

Sønderborg: Tirsdag aften blev en 40-årig kvinde dræbt med knivstik i en lejlighed i Sønderborg-området. Nu viser det sig, at drabet er sket i en lejlighed på Mellemløkke - en blind sidevej til Aabenraavej med en række relativt nye lejligheder i to plan.

Syd- & Sønderjyllands Politi fik anmeldelse om knivstikkeriet klokken 19.34 tirsdag. En ambulance blev tilkaldt, men kvindens liv stod ikke til at redde.

Den formodede gerningsmand, 40-årig mand, blev anholdt i lejligheden.

Syd- og Sønderjyllands Politi var hele aftenen i gang med tekniske undersøgelser og afhøringer i forbindelse med sagen.

På grund af det meget tidlige stade i efterforskningen vil Syd- og Sønderjyllands Politi ikke i øjeblikket oplyse yderligere. Politiet ønsker heller ikke at fortælle, om de to personer havde relationer til hinanden - og i givet fald hvilke, hvordan de kendte hinanden. Manden fremstilles onsdag klokken 13 i et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg.

Annonce
Tirsdag aften blev en 40-årig kvinde dræbt med knivstik i en lejlighed i Dybbøl. Foto: Presse-fotos.dk
Tirsdag aften blev en 40-årig kvinde dræbt med knivstik i en lejlighed i Dybbøl. Foto: Presse-fotos.dk
Tirsdag aften blev en 40-årig kvinde dræbt med knivstik i en lejlighed i Dybbøl. Foto: Presse-fotos.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Team Esbjerg

På toppen af karrieren - Team Esbjergs Estavana Polman scorer fornem pris

Annonce