Annonce
Speedway

Drabelig åbningsmatch i sigte: Én af dem kommer til at pakke smilet langt væk

Anders Thomsen, til højre, og Peter Kildemand vandt i sidste sæson guld med Fjelsted, men i den kommende sæson bliver de konkurrenter. De to mødes rent faktisk i sæsonens allerførste match i den hjemlige liga. Foto: Sportxpress/Ritzan Scanpix
Anders Thomsen er i den kommende sæson A-kører i Sønderjylland Elite Speedway, der er det nye bekendtskab i ligaen. I sæsonens allerførste match skal Thomsen op mod sine tidligere holdkammerater fra Fjelsted.
Annonce

- Det fedeste ville da være at vinde. Helt klart, og jeg vil elske at vinde over Peter (Kildemand, red.), der er en af mine allerbedste kammerater.

Anders Thomsen var for bare fire måneder siden med til at vinde guld til fynske Fjelsted, men i årets åbningsmatch i den hjemlige liga bliver det rent faktisk Thomsens opgave at få netop Fjelsted ned med nakken.

Talentfulde Thomsen er nemlig skiftet til Sønderjylland Elite Speedway, der i 2020 er det nye bekendtskab i ligaen, og Anders Thomsen, Hans Andersen, Marcus Birkemose og de kørere hos ligaens nye hold åbner nemlig sæsonen med en match mod Fjelsted.

- Jeg synes, at det ser ud til, at vi får et fint hold, så jeg forventer da i hvert fald, at vi kan give dem kamp til stregen. Jeg skal i hvert fald nok gøre mit, fortæller Anders Thomsen, der var slemt plaget af skader i 2019, men nu er han igen fit for fight.

- Sæsonen må jeg egentlig godt snart begynde, hvis du spørger mig. Jeg glæder mig virkelig, og jeg har en god fornemmelse.

Anders Thomsen har altså sin klub i Danmark på plads, og han ved også, hvor han skal være i både Polen og Sverige.

- I Sverige skifter jeg fra Kumla til Västervik, og det spøjse er, at min første match for Västervik bliver mod Kumla, så det bliver lige på og hårdt hele vejen rundt.

Annonce

Slag i slag

Sønderjylland Elite Speedway, der er hjemmehørende i Vojens, kører åbningsmatch mod Fjelsted onsdag den 22. april. Samme dag mødes Slangerup og Holsted, der i sidste sæson sluttede på de to øverste pladser i grundserien.

Ugen efter kommer Nicki Pedersen & Co. fra Holsted så til Vojens, mens Grindsted og Esbjerg tørner sammen. De to matcher køres onsdag den 29. april.

Derefter går det sådan set slag i slag. Første match i den nye sæson for Region Varde er onsdag den 13. maj i Esbjerg.

Ligaen holder sommerferie i det meste af juli, men derefter går det løs med de sidste afgørende matcher i grundserien, hvorfra de to bedste placerede booker billet til den afgørende superfinale, der afvikles på grundserie-vinderens hjemmebane onsdag den 23. september.

Nummer tre, fire, fem og seks kæmper onsdag den 9. september om to billetter til superfinalen. Den match afvikles på treerens hjemmebane.

- Det bliver en vild sæson med mange stærke hold. Sønderjylland Elite Speedway er ny i ligaen, men vi satser 100 procent på at gøre en rigtig god figur allerede fra det første løb - og derefter må vi jo så se, hvor langt det rækker, vurderer Anders Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce