Annonce
Nordtyskland

Drabsmistænkt dansker er anholdt syd for grænsen

Tysk politi anholdt den formodede drabsmand tæt på grænsen i Kurså. Modelfoto: Bundespolizei.

KUPFERMÜHLE: Tysk grænsepoliti har anholdt en 63-årig, dansk mand, der er mistænkt for drab på en 63-årig kvinde i Hillerød. Manden blev pågrebet af politiet ved en kontrol nær Kupfermühle lige syd for Kruså.

Den 63-årige sidder nu varetægtsfængslet i Slesvig, mens de tyske myndigheder tager stilling til en dansk udleveringsansøgning. Den 63-årige kvinde blev fundet dræbt i sin bolig på Møllebakken i Hillerød tirsdag morgen klokken 08.03. Hun blev dræbt med stump vold og knivstik, skriver ekstrabladet.dk Manden blev onsdag fremstillet i et dansk grundlovsforhør in absentia og varetægtsfængslet i fire uger. Nordsjællands Politi er i nu kontakt med tysk politi om det videre forløb.

Den fængslede kommer fra Gørløse, der ligger få kilometer vest for Hillerød. Politiet har tidligere oplyst, at den formodede gerningsmand og offer havde en forbindelse med hinanden. Der var dog ikke tale om en familemæssig relation.

Da der i forbindelse med grundlovsforhøret blev nedlagt navneforbud og sagen i øvrigt fortsat er under efterforskning, kan politiet ikke give yderligere oplysninger eller kommentarer. Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

EfB

EfB lejer angriber i Brøndby

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce