Annonce
Kolding

Drabsmistænkte Bent Ovesen har været forsvundet i et år: Politiet leder stadig

Adskillige forsøg på at finde Bent Ovesen har intet ført med sig. Politiet hører gerne fra borgere, der kan hjælpe dem med at finde Bent Ovesen. Arkivfoto

Et års efterforskning har ikke ført noget med sig, og drabsmistænkte Bent Ovesen er stadig ikke fundet. Politiet fortæller, at han er erklæret økonomisk død, og at der ikke har været aktivitet på hans konti i et år.

Kolding: Lørdag er det et år siden, drabsmistænkte Bent Ovesen forsvandt fra jordens overflade. Den i dag 64-årige Bent Ovesen er mistænkt for drabet på sin kone, Aase Ovesen, der blev fundet dræbt i ægteparrets hjem for præcis et år siden.

Og selvom vi nu har nået årsdagen for den 64-åriges forsvinden, arbejder politiet stadig på sagen.

- Vi arbejder på sagen med de oplysninger, vi får ind. I øjeblikket er der ikke noget afgørende nyt. Vi ved af gode grunde ikke, hvor han er henne, men vi frygter, at han har gjort skade på sig selv. Derfor har vi ledt i flere havne blandt andet omkring Fredericia og i Lillebælt. Det sker ikke tit, at en mand forsvinder fra jordens overflade på den her måde, siger efterforskningsleder Frede Nissen.

Derudover har politiet blandt andet også ledt på vestkysten og ved Vejers, hvor familien har haft et sommerhus.

Af hensyn til efterforskningen og familien vil Frede Nissen ikke komme nærmere ind på, hvordan de konkret leder efter Bent Ovesen i øjeblikket.

Annonce

Sagen kort

Den 28. oktober modtager politiet en anmeldelse om, at en af den 61-årige Aase og Bent Ovesens døtre har fundet sin mor død i hjemmet.

En obduktion fastslår senere, at Aase Ovesen blev slået ihjel 26. oktober om aftenen eller natten til 27. oktober.

I den forbindelse efterlyser politiet parrets brune Ford Mondeo.

To dage efter, den 30. oktober, sætter politiet navn på den mistænkte: Det er Bent Ovesen, Aase Ovesens mand, der er mistænkt for drabet.

De efterfølgende uger leder politiet både med dykkere og helikopter efter Bent Ovesen, men uden held.

Den 13. november bliver Bent Ovesen fængslet in absentia og efterlyst internationalt.

Bent Ovesen bliver efterlyst i TV2-programmet Station 2, men det fører intet med sig lige som resten af efterforskningen.

Efterlyst internationalt

Politiet modtog i starten flere henvendelser fra borgere, der havde en idé om, at de havde set Bent Ovesen i hans brune Ford Mondeo. Henvendelserne har altså intet ført med sig, men derfor hører politiet stadig gerne fra folk.

- Vi får ikke længere mange henvendelser fra borgere, men vi hører meget gerne fra offentligheden i sagen. Vi behandler alle henvendelser meget seriøst, siger Frede Nissen.

Bent Ovesen er internationalt efterlyst, og Interpol holder forstat øje med, om han skulle dukke op. Hvis han skulle blive set i et land, som Danmark har en udleveringsaftale med, vil han blive anholdt og udleveret til Danmark.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at hverken dansk politi eller Interpol skulle støde på Bent Ovesen i live.

- Han er det, vi kalder økonomisk død. Der bliver ikke trukket eller hævet nogle penge på hans konti. Vi frygter, at han har gjort noget ved sig selv, og der er ikke andet, der tyder på, at det vil gå i en anden retning, siger Frede Nissen.

Her har politiet blandt andet ledt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Varde

Jobcenter flytter ud på Ølgod Bibliotek

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];