Annonce
Kolding

Drabsmistænkte Bent Ovesen har været forsvundet i et år: Politiet leder stadig

Adskillige forsøg på at finde Bent Ovesen har intet ført med sig. Politiet hører gerne fra borgere, der kan hjælpe dem med at finde Bent Ovesen. Arkivfoto

Et års efterforskning har ikke ført noget med sig, og drabsmistænkte Bent Ovesen er stadig ikke fundet. Politiet fortæller, at han er erklæret økonomisk død, og at der ikke har været aktivitet på hans konti i et år.

Annonce

Kolding: Lørdag er det et år siden, drabsmistænkte Bent Ovesen forsvandt fra jordens overflade. Den i dag 64-årige Bent Ovesen er mistænkt for drabet på sin kone, Aase Ovesen, der blev fundet dræbt i ægteparrets hjem for præcis et år siden.

Og selvom vi nu har nået årsdagen for den 64-åriges forsvinden, arbejder politiet stadig på sagen.

- Vi arbejder på sagen med de oplysninger, vi får ind. I øjeblikket er der ikke noget afgørende nyt. Vi ved af gode grunde ikke, hvor han er henne, men vi frygter, at han har gjort skade på sig selv. Derfor har vi ledt i flere havne blandt andet omkring Fredericia og i Lillebælt. Det sker ikke tit, at en mand forsvinder fra jordens overflade på den her måde, siger efterforskningsleder Frede Nissen.

Derudover har politiet blandt andet også ledt på vestkysten og ved Vejers, hvor familien har haft et sommerhus.

Af hensyn til efterforskningen og familien vil Frede Nissen ikke komme nærmere ind på, hvordan de konkret leder efter Bent Ovesen i øjeblikket.

Sagen kort

Den 28. oktober modtager politiet en anmeldelse om, at en af den 61-årige Aase og Bent Ovesens døtre har fundet sin mor død i hjemmet.

En obduktion fastslår senere, at Aase Ovesen blev slået ihjel 26. oktober om aftenen eller natten til 27. oktober.

I den forbindelse efterlyser politiet parrets brune Ford Mondeo.

To dage efter, den 30. oktober, sætter politiet navn på den mistænkte: Det er Bent Ovesen, Aase Ovesens mand, der er mistænkt for drabet.

De efterfølgende uger leder politiet både med dykkere og helikopter efter Bent Ovesen, men uden held.

Den 13. november bliver Bent Ovesen fængslet in absentia og efterlyst internationalt.

Bent Ovesen bliver efterlyst i TV2-programmet Station 2, men det fører intet med sig lige som resten af efterforskningen.

Annonce

Efterlyst internationalt

Politiet modtog i starten flere henvendelser fra borgere, der havde en idé om, at de havde set Bent Ovesen i hans brune Ford Mondeo. Henvendelserne har altså intet ført med sig, men derfor hører politiet stadig gerne fra folk.

- Vi får ikke længere mange henvendelser fra borgere, men vi hører meget gerne fra offentligheden i sagen. Vi behandler alle henvendelser meget seriøst, siger Frede Nissen.

Bent Ovesen er internationalt efterlyst, og Interpol holder forstat øje med, om han skulle dukke op. Hvis han skulle blive set i et land, som Danmark har en udleveringsaftale med, vil han blive anholdt og udleveret til Danmark.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at hverken dansk politi eller Interpol skulle støde på Bent Ovesen i live.

- Han er det, vi kalder økonomisk død. Der bliver ikke trukket eller hævet nogle penge på hans konti. Vi frygter, at han har gjort noget ved sig selv, og der er ikke andet, der tyder på, at det vil gå i en anden retning, siger Frede Nissen.

Annonce

Her har politiet blandt andet ledt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce