Annonce
Kolding

Drabssag: Politiet leder igen efter Bent Ovesen i Kolding Fjord og Lillebælt

Med hjælp fra søværnet vil politiet igen i weekenden søge efter Bent Ovesens brune Ford Mondeo og Bent Ovesen. Han er eftersøgt og mistænkes for drabet på sin kone i oktober sidste år. Der vil blive ledt på Kolding Fjord og i Lillebælt. Politiet har tidligere ledt blandt andet i Kolding Havn. Arkivfoto: Søren Gylling

Politi og søværn skal i weekenden igen på vandet for at søge efter den eftersøgte Bent Ovesen, der er mistænkt for drabet på sin hustru. Han forsvandt for næsten fire måneder siden.

Kolding: Den 27. oktober om morgenen forlod 63-årige Bent Ovesen sit hjem. Han er mistænkt for drabet på sin kone, og politiet har gennem længere tid søgt efter ham og hans brune Ford Mondeo.

- I weekenden skal vi lede i Kolding Fjord og på Lillebælt igen. Vi har været der før, men ikke nødvendigvis over det hele, oplyser Carit Andersen, der er efterforskningsleder ved Sydøstjyllands Politi.

Ordensmagten får hjælp af søværnet.

Hvor mange skibe og folk skal ud og lede?

- Det kan jeg ikke sige noget om, men vi har et fint samarbejde med søværnet, der har ekspertisen på vandet. Jeg vil heller ikke komme ind på det tekniske udstyr, som søværnet har ombord på skibene. Dog kan jeg sige, at vi kan sætte alt det tekniske udstyr i spil, som vi har brug for.

Annonce

Sagen kort

Sidste år blev 61-årige Aase Ovesen dræbt i sit hjem mellem den 26. oktober om aftenen og den 27. oktober tidlig morgen.Siden da har hendes mand, Bent Ovesen, der dengang var 63 år, været eftersøgt af politiet.Han er sigtet for drabet og varetægtsfængslet in absentia.

Alle antenner ude

Når I tager ud på vandet igen, er det så fordi I har fået nye spor, der giver grund til at tro, at I kan finde den eftersøgte eller hans bil der?

- Ikke her og nu. Det er stadig en bred søgning, vi har. Det kan stadig være aktuelt at lede på land, for eksempel i en tæt bevokset skov, i en forladt lade eller et andet sted. Vi har stadig alle antenner ude, forklarer Carit Andersen.

Det er næsten fire måneder siden, at Bent Ovesen forsvandt. Hvis han var i fjorden eller Lillebælt, er der så ikke stor risiko for, at strømmen kan have ført ham væk?

- Der er mange parametre i forhold til vand, strøm, kulde og varme. Selv om jeg har været med i mange år, så kan jeg ikke udtale mig om det. Det vil være rent gætteri.

Politiet har fokus på at finde bilen, fordi ordensmagten tror, at bilen kan give et hint om, hvor den mistænkte kan findes.

Tror I, at han er i bilen?

- Det er en hypotese blandt flere. Det kan også være, at han er i området omkring bilen, eller at der er noget i bilen, der kan give os en pejling på, hvor han kan være henne. Bilen er omdrejningspunktet for, at vi får mulighed for at komme videre med sagen.

Skal i lede både lørdag og søndag?

- Det har vi planlagt, men jeg ønsker ikke at oplyse konkrete tidspunkter, svarer efterforskningslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce