Annonce
Tarm

Dømte vil frikendes: Drabssagen fra Borris skal for landsretten til februar

Drabet på Kenneth Linde Simonsen i Skjern Enge nær Borris udløste 13 års fængsel til de to dømte, som har anket sagen til frifindelse i Vestre Landsret. Arkivfoto: Søren Palmelund
De to drabsdømte vil frifindes for drabet på Kenneth Linde Simonsen.
Annonce

SKJERN/TARM: To år efter drabet på den 45-årige Kenneth Linde Simonsen skal sagen atter gennemgås i retten. Denne gang ved Vestre Landsret.

De to mænd, der ved retten i Herning i juni blev fundet skyldige i at have slået Kenneth Linde Simonsen ihjel, ankede dommen på stedet, fordi de vil frifindes.

Mændene, en 33-årige mand fra Lyne-området og en 39-årig mand fra Tarm, blev begge idømt 13 års fængsel for at have banket deres offer til døde ved Skjern Enge nær Borris 22. februar 2019.

Annonce

Ni dage i landsretten

Den dræbte blev først fundet to dage senere af en hundelufter, og endnu to dage efter anholdt politiet de to mænd, der begge har nægtet sig skyldige i drab. Begge erkendte dog, at de havde kørt Kenneth Linde Simonsen til Skjern Enge 'for at give ham en lærestreg'.

Den normale straf for at begå drab er 12 års fængsel, men i byretten mente nævninge og dommere, at der var skærpende omstændigheder i sagen på grund af den meget voldsomme vold, som den afdøde blev udsat for, ligesom drabet var foregået i forening mellem de to dømte. Derfor blev straffen hævet med et år i forhold til standardstraffen.

Ved retten i Herning varede drabssagen 16 dage, blandt andet fordi mere end 40 vidner blev afhørt. Ved Vestre Landsret er der sat ni retsdage af til at behandle sagen, som begynder 1. februar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce