Annonce
Sønderborg

Advarselsbrev er sendt ud til forældre: Drabsvideo fra Marokko i omløb blandt skolebørn i Sønderborg

Unge skoleelever i Sønderborg har set vidoen, hvor en norsk og dansk kvinde bliver slået ihjel i Marokko. Genrefoto
Dreng på Dybbøl-Skolen har vist dødsvideo med to unge kvinder frem til andre elever. Advarelsesbrev udsendt til alle forældre.

Den bestialske drabsvideo fra Marokko med mordet på en ung dansk kvinde er blevet set af flere mindreårige skolebørn på Dybbøl-Skolen i Sønderborg.

- Vi tager kæmpe afstand, og sagen meget alvorligt. Derfor har vi også handlet konkret og hurtigt, forklarer souschef Henning Broch.

Den er en dreng under den kriminelle lavalder, der lige før store bededag viste den frygtelige video frem til andre børn, hvor en norsk og en dansk kvinde bliver dræbt i Marokko. Ifølge Dybbøl-Skolen har nogle stykker på skolen set videoen.

- De elever, vi ved har set videoen, har vi talt med, og sagt de skulle tale med en voksen. Desuden har vi skrevet et brev ud til alle forældrene på skolen via Forældreintra, oplyser Henning Broch.

Brevet er forfattet sammen med SSP - Samarbejde mellem Skole, Socialforvaltning og Politi, som Dybbøl-Skolen øjeblikkelig kontaktede og har overdraget sagen til.

Skolen har også haft en alvorlig snak med eleven, der viste drabsvideoen frem, ligesom SSP nu er i dialog med barnets familie.

Annonce

Vi tager kæmpe afstand og sagen meget alvorligt. Derfor har vi også handlet konkret og hurtigt

Henning Broch, souschef, Dybbøl-Skolen

Opråb til forældre

I brevet opfordrer forældrene til at være ekstra opmærksomme og hjælpe til med at undgå, at videoer som den omtalte bliver delt, set eller opbevaret.

Ligeledes gør man opmærksom på, at forældrene skal undgå, at den vækker børnenes nysgerrighed.

- Børn og unge skal virkelig tænke sig om på nettet. At de ikke uden hensigt kommer i kontakt med og til at lægge noget sindssygt, krænkende og strafbart ud, siger Ole Rasmussen, leder af SSP Sønderborg.

Han opfordrer forældrene til at være rollemodeller og lære deres børn om det etisk forkerte i at dele og/eller se videoer som den fra Marokko.

SSP Sønderborg har valgt kun at orientere de omkring 1.000 forældre på Dybbøl-Skolen om episoden og ikke resten af skolevæsenet i kommunen.

- Vi skal virkelig passe på ikke at puste til noget ild. At vi ikke skaber unødvendig interesse for videoen samt nervøsitet og angst blandt børn og forældre, begrunder Ole Rasmussen.

Politi advarer elever

Det er første gang, SSP Sønderborg har en sag om elever, der deler og ser drabsvideoen fra Marokko.

- Langt langt de fleste kan godt finde ud af, hvordan de skal opføre sig. Set i forhold til hvor mange børn og unge vi har, så er det heldigvis meget sjældent, vi har de her rigtig trælse sager, siger Ole Rasmussen.

Politiet har ad flere omgange i kraftige vendinger opfordret til, at man sletter videoen, hvis man er besiddelse af den, samt lader være med at vise videoklippet eller dele det.

Den har også gjort opmærksom på, at man risikerer at blive sigtet for overtrædelse af straffeloven.

En række personer landet over blandt andet en 16-årig dreng fra Esbjerg er blevet sigtet af politiet for distribuere videoen af drabet på de to unge kvinder i Marokko.

Midt i maj blev en 29-årig kvinde i Næstved dømt for at dele videoen. Hun fik tre måneders fængsel, som dog blevet gjort betinget af, at hun udfører 80 timers samfundstjeneste. Strafudmålingen er blevet anket.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce