Annonce
Tønder

Drama: Beboer reddet ud af vinduet i røgfyldt boligblok

Ilden var opstået i lejligheden i boligblokkens stueetage. Der stod kraftig røg ud af både vinduer og døre, da brandfolkene nåede frem. Foto: Uwe Iwersen
En brand med kraftig røgudvikling i en boligblok på Nørremarksvej i Tønder resulterede fredag eftermiddag i, at en beboer måtte reddes ud af sin lejlighed på anden sal ved hjælp af brandværnets stigevogn.
Annonce

TØNDER: Alarmen gik fredag eftermiddag klokken 14.05.

- Brand i etageejendom, ild i køkken og stue, lød meldingen.

Mindre end fem minutter senere var den første brandbil fremme ved boligblokken Nørremarksvej 58 i Tønder.

På det tidspunkt stod der kraftig røg ud af flere vinduer og døre samt fra bygningens tagtagkonstruktion.

Beboerne fra stueetagen og første sal var ude, men tre mænd, der befandt sig i de to lejligheder på anden sal, stod inden for med åbne vinduer. De var ikke umiddelbart i fare, men de kunne ikke komme ud gennem den røgfyldte trappeopgang.

Indsatsleder Thomas Sørensen, Brand og Redning Sønderjylland, Tønder, sendte røgdykkere ind, for at sikre sig, at der ikke befandt sig flere personer i bygningen.

- Der var kraftig ild i lejligheden. Samtidig med at vi slukkede branden, reddede vi den ene beboer ud af lejligheden på anden sal. Vi fik så hurtigt styr på branden, at de to andre efterfølgende kunne hjælpes ned gennem trappeopgangen, oplyser Thomas Sørensen.

Brandfolkene var fremme få minutter efter alarmen gik. Foto: Uwe Iwersen
Annonce

Hunden nægtede

Slukningsarbejde blev fra parkeringspladsen foran boligblokken fulgt af både grædende børn og chokerede voksne.

De blev blandt andet vidne til, at en hund, der befandt sig i lejligheden på anden sal simpelthen nægtede at komme ind i stigevognens redningskurv.

- Derfor blev hunden sat ud på terrassen i den modsatte ende af lejligheden, hvor den var sikker. Den blev hentet senere, lyder meldingen fra Thomas Sørensen.

Ud over hunden reddede brandfolkene også tre katte ud af bygningen.

Annonce

Ubeboelig

For en sikkerheds skyld blev der i forbindelse med alarmeringen også sendt bud efter en ambulance. Enkelte beboere, der havde opholdt sig i eller tæt på bygningen, blev tilset af en læge. Men ingen havde tilsyneladende lidt overlast.

En time efter alarmen gik, mens brandfolkene var ved at pakke ned, ankom eksperter fra et skadeservicefirma. Den brændte lejlighed i stueetagen til venstre er med sikkerhed ubeboelig. Senere på eftermiddagen blev det vurderet, hvorvidt beboerne af de fem øvrige lejligheder kunne vende tilbage, eller måtte genhuses, inden hele bygningen var luftet igennem og rengjort.

Politiet havde fredag eftermiddag ingen kommentarer til, hvad der var årsag til branden.

Redningskurven fra brandvæsnets store stigevogn kom i aktion for at få en beboer ud af lejligheden på anden sal. Mandens hund ville imidlertid ikke med. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce