Annonce
Sport

Drama: Esbjerg Energy tog første stik

Så glad var han, Christian Wejse, da han havde scoret det vigtige første mål. Kæden med ham, Felix Scheel og Niklas Andersen spillede en glimrende kamp. Foto: Niels Husted/Scanpix

Esbjerg Energy forsømte at lukke kampen, og så gjorde SønderjyskE det uhyggeligt spændende i den første kvartfinale. Der er kun grund til at glæde sig til fortsættelsen.

Så er vi i gang.

Med et brag af en kamp.

Et drama, der kun kan give smag på mere.

Esbjerg Energy tog første stik i kvartfinaleserien mod SønderjyskE, men det var med mindst mulige marginal - 2-1 lød den vestjyske sejr.

Det blev fra første periodes start akkurat så tæt, intenst og bøvlet som forventet.

Da begge hold inden for det første par minutter havde haft et par pænt store chancer - den største til Esbjerg Energys Niklas Andersen - var det som om, de to hold fandt ind til den taktiske slagplan, der tydeligvis var lagt i respekt for modstanderen.

Ingen risici, hellere chippe pucken ud i neutral zone frem for at tage chancer i opspillet. Det gav hockey langs banderne, det gav masser af nærkampe - det gav bare ikke ret mange muligheder foran mål.

En enkelt gang var temperamenterne i kog. I overtalsspillet tog SønderjyskEs Derek Damon en helt vanvittig chance ved at tackle hjemmeholdets Sune Hjulmand lidt voldsomt op ad banden - en mere hysterisk hoveddommer havde fået flere end to fingre frem til at taksere den straf.

Vi ventede på chancer, vi ventede på mål - og det fik vi. Et klassisk et af slagsen i den type kampe. Hidsigt pres fra Esbjerg Energy, en toptændt Felix Scheel, der var blevet sendt ned i tredjekæden efter Brock Nixons comeback, fik erobret pucken bag mål, lagde den ind foran til Christian Wejse, der lige akkurat havde så meget plads og tid, at han kunne løfte den op i nettaget.

Med 63 sekunder tilbage af perioden et forbandet ærgerligt - og vel også unødvendigt - mål for gæsterne, det helt rigtige rygstød til de midterste 20 minutter for værterne.

Annonce

Kampen i tal

Esbjerg Energy-SønderjyskE 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)1-0 Christian Wejse ass, Fleix Scheel (18.57), 2-0 Alexis Loiseau ass. Colin Vock (32.41), 2-1 Anders Førster ass. Tyler Fiddler (48.09)

Udvisninger

Esbjerg, SønderjyskE

Tilskuere

3122

Dramatisk scoring

Et rygstød, som værterne brugte godt og aggressivt. Godt hjulpet på vej af et par sønderjyske udvisninger blev der nu lagt et tungt, tungt pres på gæsternes mål. Det skal bestemt med, at Derek Damon i starten af perioden misbrugte en mulighed meget lig den, Christian Wejse havde scoret på i første periode, men ellers var det Esbjerg Energy over det hele.

Joni Myllykoski måtte flere gange give prøver på sit fine målmandsspil, men den rutinerede finne lod faktisk også flere pucker springe ud foran eget bur, end han ville have brudt sig om.

Flere gange med kæmpe chancer til hjemmeholdet til følge.

Og Myllykoski skulle også blive involveret, da Esbjerg Energy omsider - helt rimeligt - kom på 2-0.

Finnen var i en af sine redningsaktioner skøjtet rigeligt langt ud foran sit mål, det så Alexis Loiseau og udnyttede det ved fra minusgrader at sende pucken ind i ryggen på målmanden og derfra i mål.

Bizar scoring, der blev fulgt af hidsige protester fra gæsterne. Daniel Galbraith var i situationen lige inden scoringen blevet ramt i ansigtet af enten pucken og lå blødende på isen, da Loiseau scorede.

Men 2-0 stod ved magt.

Et lillebitte plus for gæsterne var, at målet - eller vel rettere måden, det blev scoret på - fik gnisten tilbage i holdet. SønderjyskE var en underlig apatisk størrelse i de første 10-12 minutter af anden periode - det ændrede sig efter 2-0.

Så var der igen noget af den hidsighed og ærgerrighed, der også skal til for at vinde disse kampe.

Og den tidligere Esbjerg-spiller Tyler Fiddler var faktisk tæt på at blæse nyt håb i gæsterne i undertal - Fiddlers hug tog inderstolpen og sprang i spil igen.

Måske et forvarsel om, at SønderjyskE altså ikke bare havde tænkt sig at lægge sig ned og spare kræfter til kampen på søndag.

SønderjyskE pressede på

Det kom til at holde stik.

Vi fik en uhyggelig spændende afslutning på kampen af to grunde.

Dels fordi Esbjerg Energy forsømte at lukke og slukke for spændingen i starten af tredje periode. Flere gange havde hjemmeholdet store muligheder for den tredje scoring, der formentlig ville have knust det sidste sønderjyske håb.

Det lykkedes ikke, og så viste dette SønderjyskE-hold, at det selv uden profilen Greg Gibson er en hamrende stærk enhed. Benzinen, der fik håbet til at blusse op, var en scoring af Anders Førster midt i tredje periode - for første og eneste gang så Esbjerg-målmand Mathias Seldrup ikke god ud.

Det gjorde han til gengæld i en uhyre intens afslutning. SønderjyskE pressede på, og da Carson McMillan ikke fik scoret til 3-1 i et tomt mål med 13 sekunder, skulle vi helt ud i sidste face-off og et par redninger af Seldrup, før hjemmeholdet kunne juble over en vigtig sejr, og publikum i Granly Hockey Arena kunne fejre en skøn fredag aften med at synge:

- Vojens kan vi altid slå.

En noget dristig melding, der skal stå sin prøve søndag eftermiddag.

Det glæder vi os til.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce