Annonce
Sport

Drama gik i forlænget spilletid: Drømmen om oprykning er bristet

Aabenraa Boldklub tabte til Holstebro Boldklubs andethold i den første playoff-kamp om en plads i Jyllandsserien, og dermed kan spillerne gå på sommerferie. Foto: Morten Strægaard
Efter forlænget spilletid tabte Aabenraa Boldklub sent tirsdag aften til Holstebro Boldklub i den første playoff-kamp om en plads i Jyllandsserien. Dermed kan spillerne gå på sommerferie.

Aabenraa: Det blev lige ved og næsten for Aabenraa Boldklubs bedste fodboldspillere.

Tirsdag aften bristede drømmen om oprykning til Jyllandsserien, da holdet på udebane tabte 4-1 til Holstebro Boldklubs reserver efter forlænget spilletid.

Resultatet betyder, at Holstebro Boldklub skal møde Ringkøbing på lørdag i en altafgørende kamp, hvor vinderen efterfølgende kan kalde sig Jyllandsserie-hold, mens Aabenraa Boldklub bliver i serie 1.

Den ordinære kamp på Holstebro Stadion endte 1-1. Gæsterne fra AaBK kunne dog have sikret sig sejren, men brændte en kæmpe chance to minutter før tid. Dermed skulle kampen ud i forlænget spilletid, og her udnyttede hjemmeholdet et par store fejl i AaBK-opspillet og bragte sig komfortabelt i front. Det havde spillerne fra Sønderjylland ingen modtræk over for.

Annonce
Spillerne har leveret en hamrende flot sæson. Det fik de også at vide efter kampen.

Michael Benkjær, sportschef i Aabenraa Boldklub

Hamrende flot sæson

Ifølge sportschefen i Aabenraa Boldklub, Michael Benkjær, var spillerne klar og glædede sig til kampen, men især i de første 45 minutter haltede AaBK noget bagefter.

- Vi taber for mange nærkampe, og Holstebro bringer sig foran fem minutter før pausen. Vi sad dog hele tiden med en fornemmelse af, at vi godt kunne komme tilbage i kampen, siger Michael Benkjær.

Det kunne AaBK, og i starten af anden halvleg udligner Rasmus Hansen, og efterfølgende skaber gæsterne en masse chancer, der kunne have ført til sejr.

- I anden halvleg er vi på omgangshøjde med Holstebro, og kort før tid brænder Rasmus Hansen en kæmpe chance. Samtidig bliver vi snydt for et straffespark 10 minutter før tid, siger Michael Benkjær.

Dermed skulle kampen ud i forlænget spilletid.

- Her laver vi et par dumme fejl, som afgør kampen, og man kan måske sige, at vi i den forlængede spilletid manglede en lille smule erfaring og hår på brystet. Men vi er jo også et ungt hold, fortsætter han.

Sportschefen har dog på ingen måde noget at klandre spillerne for.

- Spillerne har leveret en hamrende flot sæson. Det fik de også at vide efter kampen, og de blev sendt på sommerferie med et skulderklap, siger Michael Benkjær, der også kunne glæde sig over, at omkring 50 tilskuere fra Aabenraa havde taget turen til Holstebro.

Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce