Annonce
Sønderborg

Drama i ringriderfinale - Mary blev konge

Den 57-årige Mary Bonnichsen fra Skærbæk blev ringriderkonge i Sønderborg. Foto: Claus Thorsted
Den 57-årige Mary Bonnichsen fra Gasse ved Skærbæk blev fredagskonge i Sønderborg. Oliver Schulz, Gredstedbro, kunne ikke få sin hest ned gennem galgerne. Alligevel blev han kronprins.

Sønderborg: Den 57-årige Mary Bonnichsen fra Gasse ved Skærbæk havde sikret sig kongetitlen, da hun som den eneste af fire ryttere i kampen om kongetitlen ramte den mindste ring på kun fem millimeter i øvrigt som eneste overstikker i finalen. Altså dyster hun med lansen i skulderhøjde.

Men så begyndte dramaet. En af favoritterne - den kun 18-årige Oliver Schulz fra Gredstedbro - kun ikke få sin hest "Mister" ned gennem galgen. Den vendte simpelthen om. Han har kun haft hesten i to år.

- Den var irriteret over et eller andet nede ved publikum, forklarer han. Andre ryttere hjalp med at trække hesten ned mod galgen, mens en anden rytter sad på sin hest for enden af galgen og foran publikum, så "Mister" kunne se, at der ikke var noget at være bange for.

Oliver Schulz kom igennem og sikrede sig kronprinsetitlen - det gjorde han også om fredagen i 2018. Den unge mand har også været søndagskonge i Sønderborg i 2015, 2016 og 2017.

Han har slet ikke så meget tid til ringridning. Han går på handelsskole i Esbjerg, og så snart han kommer hjem er han på fritidsarbejde i DagligBrugsen i Gredstedbro.

Kronprins blev Gitte Kjeldstrøm fra Allerup ved Toftlund.

Annonce

Konge, kronprins og prins

Mary Bonnichsen fra Gasse ved Skærbæk blev fredagskonge, Oliver Schulz, Gredstedbro, blev kronprins, mens Gitte Kjeldstrøm, Allerup ved Toftlund blev prins.

Der var 435 ryttere (439 ryttere i 2019).

God opbakning

Fredagskongen Mary Bonnichsen fra Skærbæk på hesten "Robin" havde god opbakning fra familien. Både hendes mand, datter og svigerdatter var med i Sønderborg. Det er første gang, at hun sikrede sig kongetitlen i Sønderborg.

- Det kørte for mig i dag, sagde hun, mens ryttere flokkedes om hende for at lykønske med kongetitlen.

Der deltog 435 ryttere fredag (439 i 2018) - i Aabenraa var der 329 ryttere - og de havde rigtig gode betingelser.

- Der var en let vind til middag og en frisk vind her til sidst, kommenterede ritmester Hans Otto Ewers grunden til, at ikke færre end 38 ryttere tog alle 24 ringe. Det var 20 damer og 18 herrer.

De mange ryttere i omridningen til kongetitlen tog alene 45 minutter. Man begyndte omridningen med 13 millimeter ringen - normal ringridning i Sønderborg er med 22 millimeter ringen.

Først da syv millimeter ringen blev sat faldt der rigtig mange fra, og inden det for alvor gik løs var der foruden Mary Bonnichsen, Oliver Schulz og Gitte Kjeldstrøm kun Carina Jessen, fra Frørup ved Christiansfeld, Mads Peter Hissel fra Tumbøl og Rasmus Frees, Rise-Hjarup, tilbage.

Søndag går det igen løs, og da vil flere af de nævnte ryttere igen være med om kongetitlen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce