Annonce
Billund

Drama om 2020-budget: Dansk Folkeparti har forladt budgetforhandlingerne

Per Nyhus, gruppeformand for Dansk Folkeparti. Arkivfoto
Årets budgetaftale bliver uden Dansk Folkeparti. Partiet har forladt forhandlingerne før tid.
Annonce

Billund Kommune: Årets budgetaftale bliver uden Dansk Folkeparti.

Partiet har trukket sig fra forhandlingerne grundet utilfredshed med, hvad der er på vej i aftalen.

- Vi kan ikke se os selv i det, siger Per Nyhus (DF).

Annonce

Tæl til 13

Dansk Folkeparti har været en fast del af budgetforliget og konstitueringen i byrådet i de seneste år. Derfor kommer skridtet om at forlade forhandlingerne meget overraskende.

- Der er nok nogle, som vil spørge: Var der ikke noget sammenhold, i forhold til hvem det var, som reddede røven på Venstre til kommunalvalget? Men det tæller ikke i den sammenhæng - det tæller kun, hvem der kan tælle til 13 (som er et flertal i byrådet, red.), siger Per Nyhus.

Han kritiserer desuden årets budgetproces for at være 'kaotisk'. I modsætning til tidligere år er der nemlig ikke kommet et færdig budgetforslag fra kommunens direktion. Det var for at give politikere mere ejerskab over, hvad der skal med i årets budget. Det har dog betydet, at politikerne først tirsdag formiddag fik et egentlig budgetforslag fra borgmesteren.

- Det var udgangspunkt for drøftelserne. Det er ikke noget problem, at det er borgmesterens forslag, men det kan ikke passe, at vi møder ind tirsdag formiddag og først ser det der. Det er for lidt tid. Normalvis har vi et budgetforslag allerede, når vi får budgetmappen (nogle uger før forhandlingerne, red.). Det gjorde hele tirsdagen kaotisk, siger Per Nyhus.

Annonce

Godkendes i byrådet

Det er tidligere set, at partier har forladt forhandlingerne, men senere stemt for de andre partiers aftaler ved den efterfølgende godkendelse i byrådet. Det tvivler gruppeformanden dog på sker.

- Det kan selvfølgelig være, at der kommer så mange gode ting, at vi stemmer for det, men jeg har svært ved at se det, siger Per Nyhus og tilføjer:

- Nu må vi se, hvordan det bliver. Vi har set før, at når nogen er gået, bliver aftalen bedre, end da de var der. Det er også en måde at drille på.

De resterende partier mødes igen onsdag klokken 17 for at genoptage forhandlingerne. Redaktionen erfarer, at det især er debatten om tandplejen, som er den store forhandlingsknast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce