Annonce
Tønder

Drama ved vejen: Brandfolk løfter bil op af dyb grøft

Der var ikke tid til at iføre sig vaders eller andet beskyttelsestøj. Brandfolkene sprang iført deres almindelige støvler ned i grøften. Foto: Brand og Redning Sønderjylland
Indsatsleder er fuld af ros til brandfolk fra Skærbæk, der sprang ned i en vejgrøft for at komme en ældre kvinde, der sad fastklemt i en bil, til undsætning.

BALLUM: - Jeg har aldrig set mine folk så beskidte. Og de lugtede heller ikke godt.

Indsatsleder ved Brand- og Redning Sønderjylland, Kenneth Achner, Tønder, er efter en dramatisk redningsaktion både imponeret over og fuld af ros til sine frivillige brandfolk fra Skærbæk. Mandag eftermiddag kom de en ældre kvinde til undsætning, der var fanget i en personbil, der lå på hovedet i en dyb vejgrøft.

Færdselsuheldet på Kystvejen nord for Ballum blev opdaget kort før klokken 15. Det var forbipasserende vidner der stoppede op og vendte op, da de så en ældre mand kravle op på vejen og vinke. Manden, der også havde siddet i bilen, var kommet fri af egen kraft. Det har været altafgørende for parret. Den forulykkede bil kunne nemlig ikke ses fra vejen.

- Grøfterne er meget dybe derude og fyldt med sort pløre, påpeger Kenneth Achner.

Annonce
Den forulykkede bil ses her efter at den var blevet løftet op og atter stod på fire hjul. Foto: Brand og Redning Sønderjylland

Ned i grøften

Falck-folkene var Skærbæk var efter alarmeringen hurtigt på pletten. Oprindelige var det planen at få bilen op af grøften ved hjælp af trækkegrej. Men så længe kunne og ville redningsholdet af hensyn til den fastklemte kvinde ikke vente. I stedet sprang alle mand resolut ned i grøften og løftede bilen fri.

Heldigvis var hverken manden eller kvinden tilsyneladende kommet alvorligt til skade. Begge blev tilset på stedet af en læge og herefter kørt i ambulance til videre undersøgelser og behandling på sygehuset.

For det lokale redningsmand gik turen efter hjemkomsten til stationen direkte i bad.

Der foreligger ingen informationer om årsagen til ulykken.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Landsby er klar til at redde liv

Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce