Annonce
Tønder

Drama ved vejen: Brandfolk løfter bil op af dyb grøft

Der var ikke tid til at iføre sig vaders eller andet beskyttelsestøj. Brandfolkene sprang iført deres almindelige støvler ned i grøften. Foto: Brand og Redning Sønderjylland
Indsatsleder er fuld af ros til brandfolk fra Skærbæk, der sprang ned i en vejgrøft for at komme en ældre kvinde, der sad fastklemt i en bil, til undsætning.
Annonce

BALLUM: - Jeg har aldrig set mine folk så beskidte. Og de lugtede heller ikke godt.

Indsatsleder ved Brand- og Redning Sønderjylland, Kenneth Achner, Tønder, er efter en dramatisk redningsaktion både imponeret over og fuld af ros til sine frivillige brandfolk fra Skærbæk. Mandag eftermiddag kom de en ældre kvinde til undsætning, der var fanget i en personbil, der lå på hovedet i en dyb vejgrøft.

Færdselsuheldet på Kystvejen nord for Ballum blev opdaget kort før klokken 15. Det var forbipasserende vidner der stoppede op og vendte op, da de så en ældre mand kravle op på vejen og vinke. Manden, der også havde siddet i bilen, var kommet fri af egen kraft. Det har været altafgørende for parret. Den forulykkede bil kunne nemlig ikke ses fra vejen.

- Grøfterne er meget dybe derude og fyldt med sort pløre, påpeger Kenneth Achner.

Den forulykkede bil ses her efter at den var blevet løftet op og atter stod på fire hjul. Foto: Brand og Redning Sønderjylland
Annonce

Ned i grøften

Falck-folkene var Skærbæk var efter alarmeringen hurtigt på pletten. Oprindelige var det planen at få bilen op af grøften ved hjælp af trækkegrej. Men så længe kunne og ville redningsholdet af hensyn til den fastklemte kvinde ikke vente. I stedet sprang alle mand resolut ned i grøften og løftede bilen fri.

Heldigvis var hverken manden eller kvinden tilsyneladende kommet alvorligt til skade. Begge blev tilset på stedet af en læge og herefter kørt i ambulance til videre undersøgelser og behandling på sygehuset.

For det lokale redningsmand gik turen efter hjemkomsten til stationen direkte i bad.

Der foreligger ingen informationer om årsagen til ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce