Annonce
Tønder

Drama ved vejen: Brandfolk løfter bil op af dyb grøft

Der var ikke tid til at iføre sig vaders eller andet beskyttelsestøj. Brandfolkene sprang iført deres almindelige støvler ned i grøften. Foto: Brand og Redning Sønderjylland
Indsatsleder er fuld af ros til brandfolk fra Skærbæk, der sprang ned i en vejgrøft for at komme en ældre kvinde, der sad fastklemt i en bil, til undsætning.

BALLUM: - Jeg har aldrig set mine folk så beskidte. Og de lugtede heller ikke godt.

Indsatsleder ved Brand- og Redning Sønderjylland, Kenneth Achner, Tønder, er efter en dramatisk redningsaktion både imponeret over og fuld af ros til sine frivillige brandfolk fra Skærbæk. Mandag eftermiddag kom de en ældre kvinde til undsætning, der var fanget i en personbil, der lå på hovedet i en dyb vejgrøft.

Færdselsuheldet på Kystvejen nord for Ballum blev opdaget kort før klokken 15. Det var forbipasserende vidner der stoppede op og vendte op, da de så en ældre mand kravle op på vejen og vinke. Manden, der også havde siddet i bilen, var kommet fri af egen kraft. Det har været altafgørende for parret. Den forulykkede bil kunne nemlig ikke ses fra vejen.

- Grøfterne er meget dybe derude og fyldt med sort pløre, påpeger Kenneth Achner.

Annonce
Den forulykkede bil ses her efter at den var blevet løftet op og atter stod på fire hjul. Foto: Brand og Redning Sønderjylland

Ned i grøften

Falck-folkene var Skærbæk var efter alarmeringen hurtigt på pletten. Oprindelige var det planen at få bilen op af grøften ved hjælp af trækkegrej. Men så længe kunne og ville redningsholdet af hensyn til den fastklemte kvinde ikke vente. I stedet sprang alle mand resolut ned i grøften og løftede bilen fri.

Heldigvis var hverken manden eller kvinden tilsyneladende kommet alvorligt til skade. Begge blev tilset på stedet af en læge og herefter kørt i ambulance til videre undersøgelser og behandling på sygehuset.

For det lokale redningsmand gik turen efter hjemkomsten til stationen direkte i bad.

Der foreligger ingen informationer om årsagen til ulykken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Tømte maskinforretning for motorsave

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce