Annonce
Esbjerg

Dramaet er slut: Sofie Valbjørn er Fanøs nye borgmester

Nu ligger det helt fast. Sofie Valbjørn bliver Fanøs næste borgmester. Foto: Mark Michael Hede

Som Danmarks sidste kommune kunne Fanø fredag aften præsentere en konstituering med Alternativets Sofie Valbjørn i spidsen som ny borgmester. Dermed afsluttes et lokalpolitisk drama på næsten en måned.

FANØ: Det er fredag eftermiddag, og tågen er ved at lægge sig som et tæppe omkring Fanø Rådhus. Og mens lys bliver til mørke, og dag til aften, er byrådssalen ved at fylde sig med nysgerrige borgere. Der er noget særligt på spil. Hvem bliver Fanøs nye borgmester?

- Alt kan jo ske, hviskes der i et hjørne, mens det nye byråd sætter sig på plads.

Og den seneste måned har netop vist, at alt kan ske i politik på Fanø. Allerede dagen efter valget blev Fanø Lokallistes Kristine Kaas Krog udråbt som borgmester. Men efter længere tids forhandlinger, udtalelser på tv og en hasteindkaldelse til pressemøde sidste weekend, blev det klart, at det i stedet ville blive den alternative politiker Sofie Valbjørn, der skulle have posten.

"Hvem bliver dagens borgmester?" er der kækt blevet spurgt rundtomkring. Og i nærværende avis blev det også understreget, at Sofie Valbjørn nok skulle passe på med ikke at blive narret på målstregen.

Derfor var der også lagt op til et nervepirrende byrådsmøde, der endeligt skulle slå fast, hvem der i det nye år kan hænge borgmesterkæden om halsen.

Lodtrækning og uventede udvalgsformænd

Men dramatikken udeblev næsten på Fanø. Blot få minutter inde i det konstituerende byrådsmøde blev det med seks stemmer mod fem afgjort, at kommunens næste borgmester hedder Sofie Valbjørn. Ved sin side får hun en rutineret viceborgmester, da den siddende borgmester, Erik Nørreby, overtager den post.

Men da det kom til konstitueringen af udvalgsformænd, skete der dog alligevel noget lidt uventet. Christian Lorenzen(K) blev som ventet formand for Erhvervs-, natur- og teknikudvalget, men kampen om de øvrige formandsposter blev ikke helt som ventet.

Dennis Feldberg(V) var nemlig taget på solferie, og i hans sted var Rikke Lunding Iversen indkaldt som stedfortræder. Men da hun hverken er med i Social- og sundhedsudvalget eller Børne- og kulturudvalget, var hun ikke stemmeberettiget i forhold til fordelingen af posterne.

Dermed skulle de to formandsposter uddeles gennem lodtrækning. Og her havde mindretalsgruppen heldet med sig. Således endte Karen Jeppesen(SF) som formand for Børne- og kulturudvalget og Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste som formand for Social- og sundhedsudvalget.

Der er dog tale om midlertidige formænd. Når Dennis Feldberg er tilbage i januar, skal der vælges nye formænd igen. Her har flertalsgruppen overtaget i udvalgene og kan dermed sikre sig formandsposterne.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Styrelse nægter at lukke Corona-ramt skole ned: Hver femte elev er smittet, og spredningen er gået amok

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Tidligere kasserer i lokal partiforening dømt for mandatsvig: Overførte 136.000 kroner til privat brug

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Aabenraa

På jagt efter det grønne guld: Nu får transportkoncern hæder for deres måde at have elever på

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg For abonnenter

Tyskerne blev væk - men danskerne holdt gang i omsætning i turistbyer

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Annonce