Annonce
Esbjerg

Dramaet er slut: Sofie Valbjørn er Fanøs nye borgmester

Nu ligger det helt fast. Sofie Valbjørn bliver Fanøs næste borgmester. Foto: Mark Michael Hede

Som Danmarks sidste kommune kunne Fanø fredag aften præsentere en konstituering med Alternativets Sofie Valbjørn i spidsen som ny borgmester. Dermed afsluttes et lokalpolitisk drama på næsten en måned.

FANØ: Det er fredag eftermiddag, og tågen er ved at lægge sig som et tæppe omkring Fanø Rådhus. Og mens lys bliver til mørke, og dag til aften, er byrådssalen ved at fylde sig med nysgerrige borgere. Der er noget særligt på spil. Hvem bliver Fanøs nye borgmester?

- Alt kan jo ske, hviskes der i et hjørne, mens det nye byråd sætter sig på plads.

Og den seneste måned har netop vist, at alt kan ske i politik på Fanø. Allerede dagen efter valget blev Fanø Lokallistes Kristine Kaas Krog udråbt som borgmester. Men efter længere tids forhandlinger, udtalelser på tv og en hasteindkaldelse til pressemøde sidste weekend, blev det klart, at det i stedet ville blive den alternative politiker Sofie Valbjørn, der skulle have posten.

"Hvem bliver dagens borgmester?" er der kækt blevet spurgt rundtomkring. Og i nærværende avis blev det også understreget, at Sofie Valbjørn nok skulle passe på med ikke at blive narret på målstregen.

Derfor var der også lagt op til et nervepirrende byrådsmøde, der endeligt skulle slå fast, hvem der i det nye år kan hænge borgmesterkæden om halsen.

Lodtrækning og uventede udvalgsformænd

Men dramatikken udeblev næsten på Fanø. Blot få minutter inde i det konstituerende byrådsmøde blev det med seks stemmer mod fem afgjort, at kommunens næste borgmester hedder Sofie Valbjørn. Ved sin side får hun en rutineret viceborgmester, da den siddende borgmester, Erik Nørreby, overtager den post.

Men da det kom til konstitueringen af udvalgsformænd, skete der dog alligevel noget lidt uventet. Christian Lorenzen(K) blev som ventet formand for Erhvervs-, natur- og teknikudvalget, men kampen om de øvrige formandsposter blev ikke helt som ventet.

Dennis Feldberg(V) var nemlig taget på solferie, og i hans sted var Rikke Lunding Iversen indkaldt som stedfortræder. Men da hun hverken er med i Social- og sundhedsudvalget eller Børne- og kulturudvalget, var hun ikke stemmeberettiget i forhold til fordelingen af posterne.

Dermed skulle de to formandsposter uddeles gennem lodtrækning. Og her havde mindretalsgruppen heldet med sig. Således endte Karen Jeppesen(SF) som formand for Børne- og kulturudvalget og Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste som formand for Social- og sundhedsudvalget.

Der er dog tale om midlertidige formænd. Når Dennis Feldberg er tilbage i januar, skal der vælges nye formænd igen. Her har flertalsgruppen overtaget i udvalgene og kan dermed sikre sig formandsposterne.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Esbjerg

Efterlyst mand fra Esbjerg er fundet i god behold

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Annonce