Annonce
Esbjerg

Dramatisk biljagt i Esbjerg med 160 kilometer i timen

Politiet satte natten til torsdag efter en bilist og kom op på hastigheder omkring 160 kilometer i timen. Arkivfoto
Med hastigheder på op mod 160 kilometer i timen forsøgte en mand natten til torsdag at stikke af fra politiet. En 18-årig mand er blevet sigtet i sagen.

Esbjerg: En temmelig dramatisk biljagt med hastigheder oppe omkring 160 kilometer i timen fandt sted natten til torsdag i Hjerting og Sjelborg.

Klokken 01.16 traf en patrulje en bilist i en Peugeot 206 på Sædding Ringvej, og betjentene ville lave et rutinemæssigt tjek. Men i stedet for at holde ind til siden, trådte bilisten på speederen.

- Patruljen satte efter bilisten, og jagten gik med blink og horn over blandt andet Tarphagevej, Præstemarksvej og Guldagervej. Farten var på visse strækninger oppe på både 150 og 160 kilometer i timen, store dele af ruten i mere eller mindre bymæssig begyggelse.

Bilisten kørte over for rødt, overholdt ikke sin vigepligt, benyttede ikke blinklys og begik flere lovovertrædelser af færdselsreglerne, fortæller Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Annonce

Stjålne nummerplader

Der blev tilkaldt forstærkninger, og flere patruljevogne var involveret i jagten, men det lykkedes ikke politiet at få bragt bilen til standsning.

Den blev til gengæld fundet tom på en vej i Marbæk, men politiet har alligevel fundet frem til den person, som betjentene mener sad bag rattet.

- Kort derfra - i en bil på Sønderhedevej - traf vi en gruppe personer, og vi sigtede en 18-årig mand for at have været fører af flugtbilen. Han havde ikke noget kørekort, bilen var afmeldt og uden forsikring, der var påsat stjålne nummerplader, og i bilens bagagerum lå yderligere et sæt stjålne nummerplader, oplyser Henrik Berg.

Han ved endnu ikke, hvor mange sigtelser, der bliver rejst mod den 18-årige mand, der har bopæl i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce