Annonce
Kolding

Dramatisk topopgør i Skive

Kristian Kirkegraad med driblinger mod Skive IK's mål Foto: Kolding IF Fodbold

Kolding IF skulle forsøge og hente point mod 2. divisions nummer 1 i en svær udekamp mod Skive IK. Opgaven blev også en for stor mundfuld da koldingenserne tabte med 1-0 i det, som blev til et dramatisk opgør helt til det sidste.

De indledende minutter satte Skive Kolding under pres. Flere store muligheder åbnede sig for Skive, blandt andet et sprak ude fra feltet, som lige blev rettet en smule af, men Jens Rinke var klar med en hurtig fodparade. Der skulle ikke gå længe før Skive bragte sig foran med 1-0. Et godt frispark fra Mads Schäfer ramte en helt fri Magnus Jensen inde foran mål og scorede med stor sikkerhed.

Kolding fik heller ikke efter scoringen deres spil til at hænge sammen. De fleste af afleveringerne var upræcise og de store målchancer udeblev for koldingenserne. Skive forsatte ufortrødent deres pres på Kolding og kunne gentagende gange havde bragt sig yderligere foran.

Anden halvleg startede bedre for Kolding, hvor de kom ud med gode offensive takter. Det ledte til en god mulighed for Kolding angriberen Rune Nautrup, men tæt inde under mål falder angriberen til jorden. Dommeren vurderede hændelsen som film og udløste et gult kort til Rune Nautrup.

Der manglede kvalitet i Kolding afslutninger når de endeligt besøgte modstanderens banehalvdel. Mulighederne var der få af og dem som Kolding spillede sig frem til manglede skarphed i afslutningerne. I de døende minutter fik Kolding en gylden mulighed. Hånd på bolden i Skrives målfelt gav Kolding straffespark helt til sidst. Rune Nautrup stod med ansvaret for at sende bolden de sidste elleve meter ind. Han placerede bolden midt i målet, som blev reddet af Skives målmand. Kampen endte 1-0 til Skive IK og fastholder derfor førstepladsen.

Kolding IF skal spille igen lørdag den 1. juni, hvor de på hjemmebane møder deres nærmeste forfølger i oprykningsspillet Brabrand.

Skive IK – Kolding IF 1-0 (1-0)

Fodbold, 2. Division, Herrer

Mål for begge hold: Magnus Jensen (13.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce