Annonce
JV Podcast

Dramatisk uge i Billund: Massefyringer i lufthavn og afgørende nyt om forurening

Massefyringer i Billund Lufthavn og lettelse i Grindsted er på programmet i ugens afsnit af JV Podcast. Her skal det også handle om den fortsatte grænselukning, som skaber store frustrationer hos en blødende turistbranche og splittede familier.

Podcast: Omkring hver tredje medarbejder i Billund Lufthavn kan se frem til en fyreseddel. Corona-nedlukningen har for alvor ramt landsdelens største lufthavn. I ugens afsnit af JV Podcast diskuterer Chefradaktør Mads Sandemann og journalist Rikke Baltzer, hvilke konsekvenser det kan få for lufthavnen, der ellers havde store vækstdrømme, hvis danskernes rejselyst blegner.

Ugens vært Amalie Borup sætter også fokus på den lettelse, der onsdag bredte sig i Grindsted. Her blev borgeres frygt om, at de selv eller deres kære er blevet syge som følge af forurening fra det gamle Grindstedværk, manet i jorden i en ny rapport.

Til sidst skal det handle om spørgsmålet, der er på alles læber lige for tiden: Hvornår åbner den grænse?

Uvisheden om, hvornår grænsen igen kan krydses, skaber dybe panderynker hos den syd- og sønderjyske turistbranche, som hver dag lider milliontab, ligesom også familier lider under at være splittet fra deres kære. Ugens gæster diskuterer, om det øgede pres fra borgere, de øvrige partier og Tyskland, kommer til at rykke ved regeringens beslutning om først at melde nyt ud om grænsen 1. juni.

Som altid kan ugens afsnit findes på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken, hvor du kan lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da det er de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen, der på skift er værter på programmet.

Grafik: Lean Poulsen Frosch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Vejen

Købmand fik sur smiley og en bøde

Annonce