Annonce
Varde

Drastisk udvikling på Hærens Sergentskole: Leder går selv efter mobbesag

Skolechef Peter Nielsen fra Hærens Sergentskole oplyser, at lederen af skolesektionen, en kaptajn, fratræder sin stilling efter strakspåbuddet fra Arbejdstilsynet den 3. oktober. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Efter eget ønske har lederen af skolesektionen på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne nu valgt at fratræde sin stilling efter strakspåbud fra Arbejdstilsynet.

Varde: Forsvarsminister Trine Bramsen (S) bad mandag om handling her og nu på Hærens Sergentskole, der den 3. oktober fik et strakspåbud fra Arbejdstilsynet. Det er specifikt i skolesektionen med seks ansatte, at arbejdsmiljøet er en pest for især de civilt ansatte. Især en person fra skolesektionen har ifølge Arbejdstilsynets rapport spillet civilt ansatte ud mod hinanden og bagtalt dem over for andre kolleger. Vedkommende omtales som manipulerende, nedladende og hård.

Skolechef Peter Nielsen fra Hærens Sergentskole oplyser på et Facebook-opslag, at lederen af skolesektionen nu efter eget valg fratræder sin stilling.

- Lederen har bedt om at blive flyttet til en stilling som projektofficer for den kommende Militære Akademi Uddannelse. Jeg mener, at det er klog beslutning, som er taget, skriver Peter Nielsen i opslaget.

Hvorfor der skulle gå over tre uger efter Arbejdstilsynets sønderlemmende kritik af forholdene i skolesektionen, til der skete noget, er ikke oplyst.

Risikerer politianmeldelse

  • Strakspåbuddet fra Arbejdsstyrelsen til Hærens Sergentskole på Varde Kaserne omfatter seks ansatte i skolesektionen og skolens ledelse. De civilt ansatte oplever blandt andet, at de militært ansatte mobber dem.
  • Især en person fra skolesektionen har ifølge Arbejdstilsynets rapport spillet civilt ansatte ud mod hinanden og bagtalt dem over for andre kolleger. Vedkommende omtales som manipulerende, nedladende og hård.
  • Arbejdstilsynet vil nu vurdere, om der skal udstedes en bøde, eller om Hærens Sergentskole skal anmeldelse til politiet.

Må ikke finde sted

Han tager stærkt afstand fra mobning af enhver form for karakter.

- Det må absolut ikke finde sted på skolen, hverken blandt staben eller blandt eleverne. Denne sag har berørt mig dybt, og i samarbejde med ledelsen vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at forbedre forholdene på skolen og sørge for at, at lignende episoder ikke finder sted i fremtiden, skiver Peter Nielsen, der ifølge Arbejdstilsynet var bekendt med, at der var udfordringer med vedkommendes adfærd.

Han understreger, at Hærens Sergentskole er enormt glade for både de civile og militære medarbejdere.

- Vi har som ledelse et ansvar for at sørge for, at vi har en god omgangstone på vores arbejdsplads. Desværre har vi haft udfordringer i skolesektionen, hvor to medarbejdere er blevet syge.

Annonce

Skal lære af fejl

Hans hovedfokus er nu at ruste Hærens Sergentskole til fremtiden.

- Vi skal lære af vores fejl – også fra ledelsens side - og vi skal blive bedre til at tale åbent om lignende udfordringer. Fremover er planen at implementere en anti-mobbepolitik samt arbejde tæt med andre myndigheder fra Forsvaret med henblik på at forebygge lignende situationer, skiver Peter Nielsen i opslaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB

En Esbjerg-dreng tjekker ud: EfB og Mathias Kristensen skilles efter denne sæson

Vejen

Tre storke spottet i Rødding

Annonce