Annonce
Sønderborg

Dreng kørt ned: Politiet søger vidner og flugtbilist i blå bil

Foto: Palle Herløv

Sønderborg: Lørdag aften blev en 11-årig dreng kørt ned i krydset ved McDonalds og Bilka på Grundtvigs Allé. Klokken cirka 18.30 spadserede drengen på Grundtvigs Allé, og bilen ramte ham, da den svingede til højre i krydset. Derefter stak bilisten af. Små to timer senere blev en 54-årig kvinde kørt ned, da hun gik med sin rollator på Agtoftsvej i samme område. Kvinden har ikke kunnet hjælpe Syd- & Sønderjyllands Politi med detaljerede oplysninger, men har dog nævnt, at her også kunne være tale om en blå bil, og at bilisten stak af fra uheldsstedet.

- Vi kan ikke udelukke, at der er tale om den samme blå bil og den samme bilist. Vi vil gerne tale med vidner til de to uheld, og naturligvis også med føreren af bilen, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck, der er leder i Lokal Efterforskning ved Syd- & Sønderjyllands Politi. Hverken drengen eller kvinden blev alvorligt kvæstede. Oplysninger i sagen til politiet på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce