Annonce
Sønderborg

Dreng smadrede ruder i 65 biler: Jeg kedede mig

Den daglige leder, Susan Madsen, kom ud til dette syn 13. marts, ved Danske Diakons domicil ved Tech 21 på Kær. Privatfoto

En 15-årig dreng ødelagde henover en weekend i marts bilruder for trekvart million kroner, ligesom han senere øvede hærværk mod politigården i Tønder. Flere i hærværksbanden skal for retten.

Annonce

Sønderjylland: Bevæbnet med en bushammer - sådan en lille rød hammer, man finder i busser og rutebiler - gik en 15-årig dreng fra Aabenraa-området alene eller sammen med en flok venner amok mod 64 biler og en lastbil, der alle fik ruderne smadret. Drengen stod mandag tiltalt ved Retten i Sønderborg for en lang række tilfælde af omfattende, systematisk og organiseret hærværk, hvor der er smadret ruder for i alt cirka 750.000 kroner i løbet af få dage over en weekend midt i marts 2018.

- Vi havde ikke rigtigt noget at lave. Vi kedede os, lød forklaringen fra den nu 16-årige dreng.

Han erkendte stort set alt, og han blev idømt en ungdomssanktion. Han skal tilbringe mindst to måneder på en sikret institution for unge kriminelle, og derefter i op til et år på en åben døgninstitution. Han skal være i en eller anden form for socialpædagogisk indsats til han fylder 18 år. Alt efter om indsatsen virker, kan han flyttes frem og tilbage mellem åben og sikrede institutioner. Han er nu på den sikrede institution Koglen.

Der kom aldrig noget egentlig motiv frem om, hvorfor han og de andre unge i en amokrus ødelagde 65 biler på få dage. Det var tilsyneladende ikke for at stjæle fra bilerne, eller de få private hjem, der også fik smadret ruder - eller på Felsted Centralskole. Det var angiveligt alene udløst af kedsomhed.

Vi havde ikke rigtigt noget at lave. Vi kedede os.

16-årig dreng i retten
Annonce

På politigården

I maj i Tønder ville den dengang 15-årige tilsyneladende hævne sig på ordensmagten fordi han fik sin tunede og dermed ulovlige knallert konfiskeret.

Han kørte på sin knallert ad Nørregade i Tønder og blev standset lige ud for politistationen, hvor han fik køretøjet konfiskeret.

Knallertkøreren var imidlertid svært utilfreds med inddragelsen. Klokken 21 samme aften klatrede han over hegnet til selvsamme politistation og kastede sten gennem ruderne på to private biler, der stod parkeret inde på politigårdens område.

Annonce

Flækker sten i kraniet

Vandalerne slog til mange gange og mange steder, men det gik især ud over 12 biler fra Danske Diakon, der stod parkeret ved firmaets adresse på Kær Halvø ved Burger King i Sønderborg, ti biler ved Jobcenter i Aabenraa blev ødelagt, og andre ti bilers ruder smadret ved Føtex i Aabenraa. De tre steder alene for i alt cirka 450.000 kroner. De har også været ude med bushammeren i Fredericia, men ellers især i Aabenraa, i Sønderborg og altså på politigården i Tønder.

Sidst i marts begik han røveri mod en anden dreng, som han truede med en stor spids sten til at udlevere en mobiltelefon:

- Jeg er skudt helt af på stoffer, så det vil ikke røre mig at flække stenen ind i kraniet på dig.

Tre andre i hærværksbanden skal i retten senere. Det er to drenge og en pige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Trekantområdet

28-årig i grundlovsforhør: To mænd fra Vejle mistænkes for at voldtage 11-årig dreng sammen

Annonce