Annonce
Vejen

Drenge fra Jels Roklub vandt sølv til DM

Nicklas Frost Davidsen, Vamdrup, Marius Thomsen, Vamdrup, Oliver Juul Eliasen, Ødis Bramdrup og Mikkel Peter Noe, Vamdrup, vandt sølv ved DM i indendørs roning. PR foto

Jels: Jels Roklub deltog forleden i Dansk Forening for Rosports årlige danmarksmesterskab i indendørs roning, hvor det blev til sølv for et hold drenge. Roklubben var repræsenteret af Nicklas Frost Davidsen, Vamdrup, Marius Thomsen, Vamdrup, Oliver Juul Eliasen, Ødis Bramdrup og Mikkel Peter Noe, Vamdrup. De fire roere fra Jels Roklub konkurrerede blandt andet i 4 x 500 meter stafet for hold i klassen under 17 år. Her udregnes der handicap på alder, vægt og køn. Det blev til en andenplads og sølvmedaljer.

- Jels Roklub har de seneste år satset meget på ungdomsroning, og dette stævne er endnu et bevis på, at satsningen har båret frugt, siger Linda Saaugaard Hansen, formand for Jels Roklub i en pressemeddelelse.

Roklubben vil fortsat satse på ungdomsroning og på at få uddannet nye unge til at træne unge. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce