Annonce
KIF Kolding

Drengene mod pigerne: Kan håndboldherrerne fra KIF Kolding slå fodboldkvinderne fra KoldingQ?

Spillerne fra KoldingQ kan måske få svært ved at nå op til de store KIF Kolding-spillere i hovedstødsduellerne.. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fodboldkvinderne fra KoldingQ får besøg af KIF Koldings håndboldherrer til en showkamp torsdag. Kampen skal både ses som ren underholdning og et signal om, at byens to ligaklubber gerne vil hinanden.

Showkamp: Kan piger overhovedet spille fodbold?

Og kan professionelle håndboldspillere tage så meget som tre på foden med en bold?

Det første spørgsmål kan hurtigt besvares.

Annonce

Ja, piger kan sagtens spille fodbold, og hertil lands har vi endda nogle af verdens bedste spillere.

Det andet spørgsmål bliver måske besvaret torsdag aften.

Her tørner fodboldkvinderne fra KoldingQ og håndboldherrerne fra KIF Kolding sammen i et usædvanligt møde.

De to hold spiller showkamp på KoldingQ´s stadion ved Bramdrupdamhallen. En fodboldkamp over 2x30 minutter.

Hjemmeholdets træner satser på, at hans spilleres fodboldevner rækker til en prestigefyldt sejr.

- Vi skal nok sørge for, at de ikke får et hjørnespark i hvert fald. Det er jo nogle store gutter. Vi skal prøve, om vi ikke kan spille lidt rundt om dem og få dem ud at løbe lidt. Det er de jo ikke vant til, griner Anders Jensen.

Billetter til kampen

Kampen mellem KoldingQ og KIF spilles torsdag klokken 17.00 på Fynske Bank Arena ved Bramdrupdamhallen, Bramdrupskovvej 110, Bramdrupdam

Dørene åbnes klokken 16.00

Entrebillet koster 30 kroner

Pladserne er unummereret

Der skal forevises gyldigt coronapas ved indgangen

Han spekulerer i, om nogle af de tunge håndboldherrer vil trække håndbremsen en anelse i duellerne.

- Nu ved de godt, at det er en showkamp, og de ved også, at når der kommer en bagspiller på 100 kilo fra KIF væltende, så tager de nok lidt hensyn. Men når det snerper til, tror jeg ikke, de vil tabe, og det vil vi heller ikke, fastslår KoldingQ-træneren.

- Jeg tror også, håndboldherrerne er spændte, for det vil da gøre lidt ondt at tabe til pigerne, tilføjer Anders Jensen.

KIF-træner frygter det værste

I KIF-lejren er håndboldspillerne sejrsikre og fyldt med selvtillid. Cheftræner Andreas Toudahl har dog god grund til at tvivle på sit holds evner med en fodbold.

- Jeg frygter jo det værste. Jeg ser jo mine egne drenge spille fodbold en gang om ugen til opvarmning, og lad mig sige det sådan: Der er forbedringspotentiale. De synes jo selv, de er verdensmestre, og derfor tænker jeg, at det er en fin kamp at få for lige at se, hvad sådan nogle piger egentlig kan med en fodbold, siger træneren.

Toudahl har en kriseplan klar.

- Det er jo, at jeg selv har taget støvlerne med. Hvis jeg tidligt kan se, at vi er på vej derud, hvor vi ikke kan bunde, så kan jeg blive nødsaget til at skifte mig selv ind tidligt for at ændre kampbilledet, pointerer han.

Annonce

Håber på mere samarbejde

Showkampen er ikke kun det rene sjov og spas.

KoldingQ-træner Anders Jensen, der netop har ført sit hold til en flot fjerdeplads i bedste række, håber, at de to klubber fra henholdsvis den sydlige og nordlige ende af byen, kan få mere gavn af hinanden.

- For os handler det også om at få skabt et netværk. Vi er to topklubber i Kolding, som faktisk godt kan lave en hel masse ting sammen.

- At vi en gang imellem kan lave noget synergi, og at man måske en gang imellem kan få nogle billetter til hinandens kampe, så man får skabt noget på tværs af byen. Jeg synes, det kunne være super spændende, at man også rent kommercielt kan bruge hinanden til nogle forskellige aktiviteter, siger træneren.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce