Annonce
Erhverv

Driftige brødre har skabt et erhvervseventyr

Thomas og Jeppe Lolk her ved en rustfri rulle, som bruges til oprulning af kraftige slanger - ét af mange produkter, som er skabt i brødrene Lolks fælles firma. Foto: Ole Maass.

Den 1. januar 2018 startede brødrene Thomas og Jeppe Lolk deres firma Lolks Industrial Services i Vester Vedsted. Foruden de to var der kun en enkelt svend ansat. Nu er de ti fastansatte og derudover har de yderligere fire-seks medarbejdere hyret ind til kortere eller længere projekter.

Annonce

VESTER VEDSTED: Det er gået stærkt for brødrene Thomas og Jeppe Lolk fra Vester Vedsted som for mindre end 14 måneder siden startede deres fælles firma, Lolks Industrial Services på en nedlagt gård i Vester Vedsted. Da de startede den 1. januar 2018 var de foruden de to brødre kun yderligere en svend, men nu her godt et år senere er de ti fastansatte. De havde i 2018 en omsætning på 12 millioner kroner og til trods for store investeringer i maskiner og udstyr lykkedes det dem også at få et plus på bundlinjen. Og lige nu er de godt i gang med næsten at fordoble firmaets produktionsareal med en tilbygning i form af ekstra 320 kvadratmeter til den eksisterende fabrikshal.

- Det er gået noget stærkere, end vi havde forventet, da vi gik i gang. Efter tre måneder var vi otte fastansatte. Nu er vi så ti, men her i 2019 stopper vi lige op og konsoliderer firmaet. På længere sigt vil vi gerne op på 15-20 fastansatte medarbejdere, men lige nu trækker vi vejret, lyder det fra storebror Thomas på 32 år.

Han er oprindelig uddannet tømrer, og har så ellers prøvet lidt af hvert. Lige fra et job som skolelærer, til pedel og fem år som jagtguide i vildmarken i Canada. Lillebror Jeppe på 30 år gik i 2004 i lære som rustfast kleinsmed. Han blev udlært fire år senere og har altså nu i 2019 15 års erhvervserfaring som sådan, og for fire år siden startede han så eget firma, Lolks Smede- og Montage, som de to brødre nu har bygget videre på i form af deres fælles firma. Her er de specialister i alle former for rørløsninger i både rustfri rør og plasticrør, installationer og service til blandt andet biogasanlæg, rensning af forurenet spildevand, og på godt et år har de fået banket en stor og meget differentieret kundekreds op.

- Det er gået noget stærkere, end vi havde forventet, da vi gik i gang. Efter tre måneder var vi otte fastansatte. Nu er vi så ti, men her i 2019 stopper vi lige op og konsoliderer firmaet.

Thomas Lolk, medejer af firmaet Lolks Industrial Service
Brødrene Lolk er specialister i rørløsninger i både stål og plast, som bruges til rensning af spildevand, inden for fiskeindustrien og inden for fødevareindustrien. Foto: Ole Maass.
Annonce

Biogasanlæg

- Eksempelvis servicerer vi og udfører reparationer og nyinstallationer på biogasanlæggene i både Ribe, Rødding og Bevtoft. Når vi snakker spildevandløsninger og vandbehandling har vi lavet opgaver i hele landet. Rengsningsanlægget i Hanstholm, Petersens Tegl i Broager og Kastrup Lufthavn. Vi har en samarbejdspartner i form af et stort ingeniørfirma, som har mange års erfaring, som hyrer os til opgaverne, fortæller Jeppe Lolk.

De to brødre og deres otte medarbejdere nøjes ikke med at arbejde inden for landets grænser. Jeppe og Thomas Lolk var sammen med en elektriker i en uge på en stor opgave med vandbehandling og installation af et anlæg på et vaskeri i den nordsvenske by Jokkmokk - nord for Polarcirklen. Et vaskeri, som vasker tøj og uniformer for det svenske militær. Her skulle de løse opgaven med at udskille tungmetaller fra vasketøjet.

- For os handlede det om at få det anlæg til at køre. Det er en stor opgave med faglige udfordringer, men vi har så også fået ansat nogle dygtige folk i firmaet. Det er i høj grad også deres fortjeneste, at vi er kommet så godt i gang, lyder det fra Thomas Lolk.

Thomas og Jeppe Holk her foran den del af deres produktionshal, som nu er ved at blive udbygget, så de får ekstra 320 kvadratmeter industriareal i Vester Vedsted. Foto: Ole Maass.
Annonce

Svejser i plast

De arbejder med alle typer af plast- og rustfri rør, og de lærer selv deres medarbejdere op i svejsning og montage af disse rør.

- Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, så vi sørger for at vores ansatte får de nødvendige kurser og certifikater. Vi har både ansat folk, som var ufaglærte, en som havde en baggrund som automekaniker og én, der før var landbrugsmaskinmekaniker. Alle vore opgaver er meget specialiserede, for vi arbejder med alt fra drikkevandsrør, gyllerør og rør, som skal kunne tåle syreholdig væske. Det kræver stor viden, og det kræver også i høj grad, at vore medarbejdere kan arbejde meget selvstændigt. Det kan de - og det er også en vigtig grund til, at vi har fået firmaet så godt i gang, mener Jeppe Lolk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce