Annonce
Tarm

Drikkelag endte i flere knivstik: 56-årig sendt bag tremmer i syv måneder

Et drikkelag endte med at en 56-årig mand stak sin makker med en kniv. Foto: Claus Horsted, JFM
56-årig får dom på syv måneders ubetinget fængsel for at stikke drikkeven med en kniv flere gange.

ÅDUM: To mænds fælles drikkelag endte i juli med at den ene, en 56-årig mand, stak sin kammerat, der var gået ud som et lys, med en kniv adskillige gange.

Den 56-årige nægtede sig skyldig, da sagen var for retten i Herning for nylig. Han fortalte, at han ganske rigtigt havde været til stede i boligen på Tøstrupsvej ved Ådum på dagen, men han huskede ikke meget.

Udover at han dog havde nogle indre billeder af, at han snittede sin drikkemakker i tøjet og ved hans øre. Dermed kom der heller ikke en forklaring på, hvad der ledte til knivstikkeriet.

Makkeren havde syv til otte snit på kroppen og havde i sagens natur ikke gjort modstand. Men trods den 56-åriges forsøg på at skade den sagesløse mand, var snittene dog hverken livstruende eller havde efterladt alvorlige skader. Det var alene overfladiske snit, der var fordelt på bryst, mave, arm, ben samt på hals og ryg.

Den 56-årige blev derfor dømt for grov vold og får syv måneders ubetinget fængsel. Manden er ved to tidligere retssager blevet dømt for vold efter den milde paragraf, hvilket retten tog i betragtning, da straffen blev udmålt. Den 56-årige skal desuden betale en erstatning på knap 11.000 kroner til sit offer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce