Annonce
Varde

Drikkevand er frigivet: Nu kan borgerne drikke af hanen igen

Vandet bør ikke drikkes, hvis du bor i Oksbøl. Sådan lød meldingen tirsdag. Nu kan vandet drikkes uden forbehold. Genrefoto: Morten Nielsen
Det kan sagtens blive en god weekend i Oksbøl. For nu slipper borgerne for at koge vandet.
Annonce

Oksbøl: Heldigvis viste det sig, at der ikke var nogen generel vandforurening i Oksbøl. Tirsdag meddelte vandværket, at borgerne ikke burde drikke vandet uden først at koge det to gange. Det skyldtes et for højt kimtal på en prøve taget på Oksbøl Varmeværk på Industrivej i Oksbøl i sidste uge.

Siden tirsdag har borgerne måttet leve med en anbefaling om at holde sig fra at drikke vandet, men fredag middag løb et nyt prøveresultat ind. Kimtallet er under grænseværdien på forskellige dele af ledningsnettet og ved vandkilden - boringen ved vandværket.

Det vil sige, at vandet nu kan drikkes uden forbehold. Det er naturligvis en glad formand for Oksbøl Vandværk, Ole Wiil, der kan hilse vandforbrugerne god weekend med den besked.

- Vi løste problemet ved at lade vandet løbe på Oksbøl Varmeværk på Industrivej. Problemet kan være opstået, fordi vandet ved varmeværket har stået for stille i en periode, siger Ole Wiil.

Kimtallet er et udtryk for bakterier, der kan stamme fra organisk materiale.

- Hvis man bor i en etageejendom, bør man også lade vandet løbe af og til, så det ikke står for længe, siger Ole Wiil.

Prøver alle andre steder på ledningsnettet har ikke afsløret et for højt kimtal. Der er 1500 forbrugere - altså husstande - tilsluttet vandværket i Oksbøl.

Annonce

Der er noget at fejre

Det var selvfølgelig en stor lettelse for Ole Wiil, at henstillingen om ikke at drikke vandet ikke skulle forlænges. Han lægger ikke skjul på, at han fredag aften vil fejre det med noget, der er lidt stærkere end vand.


Han lægger ikke skjul på, at han vil fejre det med noget, der er lidt stærkere end vand.


Og der er noget at fejre, for der er intet, der tyder på, at borgerne i Oksbøl har drukket vand med for højt kimtal før henstillingen om ikke at drikke vandet i tirsdags.

Det tog tre døgn at få resultatet, fordi det tager så lang tid at analysere kimtallet i vand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce