Annonce
Kultur

Drilske vejrguder pustede på sejler-summercamp i Bork Havn

Vejret var lidt drilagtigt, men på vandet kom de unge sejlere heldigvis. Foto: Jørgen Kirk
Bork Bådelaug har indbudt til summercamp for børn; vejguderne er lidt drilske, men det slår ikke børn og arrangører ud.

BORK HAVN: Under overskriften "Sjov, spas og sejlads" har Bork Bådelaug i disse dage indbudt til summercamp for sejlende børn. Cirka 30 unger i alderen syv til 14 fra Sunds, Hvalpsund, Ringkøbing, Ho Bugt, Viborg og - selvfølgelig Bork Havn - har valgt at tilbringe tre en halv dag ved Ringkøbing Fjord for at blive dygtigere til at sejle og for at møde ligesindede.

Det med "sejlads" skal dog forstås sådan, at vejret jo kan være lige et nummer for drilagtigt, fortæller Anne Bennetsen fra Bork Bådelaugs juniorafdeling.

- Lørdag var vejret fint, og vi kom på vandet til en aftensejlads. Søndag blæste det mere, men vi sejlede til Hemmet. I dag skulle det blæse en del, så vi gør nok det, at vi sejler op i åen og laver noget med stand-up paddle. I morgen skal det blæse endnu mere, men så bliver vi bare på land og laver nogle aktiviteter der, siger Anne Bennetsen.

For nok handler summercamp om at blive dygtigere til at sejle; men det handler lige så meget om at være sammen og have det hyggeligt. "Sjov og spas" er også vigtigt!

- Det er anden gang, vi arrangerer summercamp, fortæller Anne Bennetsen.

Børnene bor i telt ved bådelaugets multiskur, og selv om de ikke har forældre med, er der masser af voksne til at tage sig af dem.

- Vi har omkring 10 instruktører involveret, og vi kunne slet ikke lave det, hvis ikke, der var en masse af vores forældre, der hjælper til med det praktiske, siger Anne Bennetsen.

Summercamp'en slutter tirsdag klokken 17.00.

Annonce
Trængsel i Bork Havn...
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce