Annonce
Billund

Drive-in gudstjeneste i Billund: - Det her er en festdag, man ikke vil gå glip af

Gert Bjørsted er en af hovedarkitekterne bag drive-in gudstjenesten i Billund. Foto: Martin Rye.
Flere hundrede biler var mødt op til drive-in gudstjeneste på en af Legolands parkeringspladser i Billund. Gudstjenesten var bogstaveligt gået fra drøm til virkelighed. For Gert Bjørsted, der er en af arkitekterne bag projektet, kom nemlig på ideen i en drøm.

Gud fortalte for 14 dage siden Gert Bjørsted, at der skulle være en drive-in gudstjeneste på en af Legolands parkeringspladser i Billund. Påskedag blev det hele til virkelighed for præsten, der til daglig har sin gang hos Betania Frikirke i Blåhøj og er også en af hovedpersonerne bag gudstjenesten.

I den fulde solskin blev der for en stund samlet andet end Lego-klodser. Der blev samlet en kæmpe forsamling af mennesker, der hver især var kommet af samme grund. Nemlig for at høre Guds ord.

- Vi har brug for Gud, når vi er pressede og bange for noget. Regeringen har brug for det. Landet har brug for det. Gud har styr på det her i vores magtesløshed som mennesker, siger Gert Bjørsted.

Bænkene i kirken var skiftet ud med sæderne i bilerne, hvor en FM-udgave af sang og prædiken kom igennem bilernes radioer.

I en af de utallige bilrækker havde familien Christensen fra Ringive parkeret for at høre dagens gudstjeneste.

- Vi savner at være samlet i kirken, siger Jakob Kristensen.

- Det er dejligt at være i et kristent fællesskab og være sammen med de andre, selvom det selvfølgelig er noget andet, siger Mette Kristensen, mens deres tre børn Anna, Margrethe og August raserer omme på bagsædet.

De er alle faste kirkegængere, men coronavirussen har betydet, at de hver søndag ringer op til deres nærmeste og drikker kirkekaffe på messenger over telefonen.

Niklas Skinhøj (21) fra Vejle og Michaela Nygaard (18) fra Aabenraa er faste kirkegængere, og de kunne ikke klare påskedag uden gudstejeneste. Foto: Martin Rye.

En festdag

Kirkeorglet blev erstattet med guitar, bass, trommer og klaver. Nye fortolkninger af gamle salmer ramte radiobølgerne, og flere sangstemmer kunne høres ud igennem de åbne bilruder. En mand havde lagt sin venstre hånd lidt ud af vinduet. Hans fingre ramte døren blidt på døren i takt med musikken.

Lidt tættere på scenen havde Niklas Skinhøj og Michaela Nygaard parkeret. De havde lånt Nicklas Skinhøjs forældres bil til gudstjenesten.

- Det her er en festdag, man ikke vil gå glip af. Det handler om at være sammen om, at Jesus stod op fra de døde, siger Michaela Nygaard.

På scene kunne de se Gert Bjørsted byde alle de fremmødte biler velkommen.

- God eftermiddag, Billund, sagde han over FM-båndet og blev mødt af dyt fra flere hundrede biler. Faktisk var der så mange, at de blev nødt til at fylde en tilstødende parkeringsplads op.

- Jeg kan se, at vi har samlet mennesker fra hele landet. Nord, syd og øst, lød det fra præsten.

- Og vest, blev der brølet ud af en af bilerne.

- Vi vil gerne fejre, at Jesus er genopstået, sagde præsten.

Han blev straks mødt med hujen, dyt og en mand, der råbte 'Amen' ud igennem bilruden:

- Må gud velsigne jer, og lad os så fyre den af.

Mette og Jakob Kristensen holder kirkekaffe over messenger sammen med deres nærmeste hver søndag. Foto: martin Rye.
Der kom så mange biler, at der blev nødt til at blive fyldt en tilstødende parkeringsplads op. Foto: Martin Rye,
Logistikken skulle være på plads til gudstjenesten. Det skulle nemlig koordineres nøje, hvordan de mange hundrede biler skulle komme ud fra parkeringspladsen igen. Foto: Martin Rye.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce