Annonce
Varde

Drive-in koncerter: Mads Langer og Die Herren giver den gas hos Varde Biler

Direktør Claus Horsted fra Varde Biler kan lide andet end hestekræfter og blanke biler. Så nu gasser han op for musikken sammen med All-Stage og Hjortshøj Partyservice, når de 5. og 6. juni afvikler flere drive-in koncerter. Arkivfoto: Chresten Bergh
Den 5. og 6. juni omdannes Varde Biler til en stor festivalplads med drive-in koncerter, Comedy Zoo, biograffilm og take-away.
Annonce

Varde: En hel sommer uden Open Air Varde, Owen Luft Kånsert, Bork Festival, Grøn Koncert og SMUK Fest er for mange næsten ikke til at bære. Men nu løfter Claus Horsted fra Varde Biler sammen med All-Stage og Hjortshøj Partyservice sommeren, så den også lyder af dur-musik.

Over to dage afvikler de drive-in koncerterne med så prominente navne som Mads Langer, Die Herren og Hit med 80´erne. Og hvis man trænger til at få rørt lattermusklerne, så sørger Comedy Zoo for det.

Koncerterne holdes fredag og lørdag den 5. og 6. juni ved Varde Biler på Jeppe Skovgaards Vej. Derudover vil der være to filmforevisninger. Der er plads til 170 biler.

Biler og alkohol hører ikke sammen. Derfor serverer vi ikke alkohol.

Direktør Claus Horsted, Varde Biler

Annonce

Utrolig opbakning

Ideen om drive-in koncerterne fik direktør Claus Horsted fra Varde Biler faktisk inden, covid-19 lagde Danmark og resten af verden ned. Han har i mange år haft All-Stage i Varde som kunde og havde luftet idéen for indehaveren Allan Bach Nielsen.

Med de mange coronaaflysninger af koncerter og festivaler så fandt Allan Bach Nielsen, at det skulle være nu.

- Så tog det ene det andet. Der har været en utrolig opbakning, siger Claus Horsted, som blandt andet har fået hjælp fra Torben Lehmann fra Open Air Varde.

Et dusin virksomheder støtter op om koncerterne, der ikke er gratis. Selve set-uppet er ret stort i forhold til, at der kun er tale om 170 biler. Med fire personer i hver bil, så vil der være 680 til koncerterne.

- Kunstnerne har været large. Vi får det stort set til halv pris, siger Claus Horsted.

Annonce

Støtte fra kommunen

Alligevel er det langt sikkert, at Varde Biler holder skindet på næsen. Også selv om udvalget for økonomi og erhverv har hastebehandlet sagen og givet en underskudsgaranti på 50.000 kroner.

- Det er et spændende tiltag med flere målgrupper, som mange derfor har gavn af. Så det vil vi godt bakke op om, siger borgmester Erik Buhl (V).

En støtte som virkelig varmer – ikke kun i kolde kontanter.

- Der er et stramt budget. Jeg turde ikke håbe på det. Og det gik så stærkt. Jeg er dem dybt taknemmelige, siger Claus Horsted.

Hvis de, som han siger, springer alle rammer, så vil et eventuelt overskud gå til velgørende formål.

Program og priser

  • Fredag 5. juni. Eftermiddag – gratis film. Kl. 22.00 – Die Herren.
  • Lørdag den 6. juni. Formiddag – gratis film. Eftermiddag – Mads Langer. Kl. 18.30. Comedy Zoo. Kl. 22.00: Hit med 80’erne.
  • Fra tirsdag kan der bestilles billetter på vardebilletten.dk. Der sælges billetter til en bil, som der maksimalt må være fem i.
  • Biograffilmene koster 100 kroner per bil. Når man ankommer, får man et gavekort på 100 kroner til Varde Bio.
  • Øvrige priser per bil. Die Herren – 395 kroner. Mads Langer - 595 kroner. Comedy Zoo – 495 kroner. Hit med 80’erne – 395 kroner.
Annonce

Blink for toiletbesøg

Som til drive-in-gudstjenesten og drive-in-filmene ved Kvickly Varde for nylig, så høres musikken på FM-radioen. På storskærmen vil frekvensen blive oplyst.

Det vil ikke være tilladt at stå ud af bilen under koncerterne, medmindre man skal på toilet. Hvis man er trængende, tænder man for bilens katastrofeblink, hvorefter man bliver afhentet og fulgt på toilet.

Med fed musik hører for de fleste også en lille brandert med.

- Biler og alkohol hører ikke sammen. Derfor serverer vi ikke alkohol, siger Claus Horsted.

Men er man sulten, så vil Hjortshøj Partyservice være klar med take-away fra pladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce