Annonce
Tønder

Drive in: Venstre vælger borgmesterkandidat på åben mark

Venstres opstillingsmøde, hvor partiets kommende borgmesterkandidat i Tønder skal findes, kommer til at foregå som drive in-arrangement på en åben mark ved Agerskov den 18. juni. Kommuneforeningens formand, Kim Tygesen, siger, at kandidater kan melde sig frem til den 3. juni kl. 23.59. Foto: Martin Franciere
Med drive in-biograferne som inspiration lægger Venstre i Tønder Kommune op til et opstillingsmøde den 18. juni, der foregår på storskærm på en mark ved Agerskov. Her skal der være plads til op imod 750 personer/biler.
Annonce

TØNDER/AGERSKOV: Hvem bliver Venstres bud på en kommende borgmesterkandidat ved kommunalvalget i efteråret 2021?

Bliver det nuværende borgmester Henrik Frandsen, eller peger medlemmerne af kommunens største parti på en anden?

Svaret på dette spørgsmål leveres torsdag den 18. juni på en åben mark ved Agerskov.

- Vi er stadig i planlægningsfasen, men vi lægger op til at afvikle opstillingsmødet den 18. juni. Vi arbejder på en drive in-løsning. Det bliver første gang, vi skal prøve det. Det bliver megastort, siger formanden for Venstres Kommuneforening i Tønder, Kim Tygesen, Løgumkloster.

Det bliver lidt som vi kender det fra drive in-biograferne, blot med den forskel, at vi ikke leverer popcorn ved bilruderne, men stemmesedler.

Kim Tygesen, formand for Venstres kommuneforening

Annonce

Stor mark

Det oprindelige opstillingsmøde, hvor Venstre-medlemmerne skal udpege partiets spidskandidat til næste års kommunalvalg, var oprindeligt berammet til 16. april. Men mødet måtte udsættes på baggrund af de aktuelle forsamlings-restriktioner.

Kim Tygesen oplyser, at kommuneforeningens bestyrelse netop nu arbejder på at indhente de nødvendige tilladelser til afvikling af mødet den 18. juni.

Vigtigst af alt er det at finde den rigtige mark.

- Vi er et stort parti, og som bestyrelse skal vi sørge for, at alle får mulighed for at deltage i en afstemning. Vi har omkring 750 medlemmer, og hvis alle kommer i hver sin bil, så skal vi finde en stor mark, forklarer formanden.

Annonce

Stemmesedler

Drive in-løsningen indebærer, at der opstilles storskærme og en mobil scene, hvor kandidaterne kan præsentere sig. Talerne transmitteres fra scenen direkte ind i bilradioerne.

- Det bliver lidt som vi kender det fra drive in-biograferne, blot med den forskel, at vi ikke leverer popcorn ved bilruderne, men stemmesedler, siger Kim Tygesen.

Forud for det oprindelige opstillingsmøde i april havde borgmester Henrik Frandsen meldt sig som kandidat. Om der bliver flere om buddet og dermed kamp om den øverste plads på Venstres kandidatliste den 18. juni, må tiden vise.

- Det er aftalt, at interesserede skal melde sig senest to uger før mødet. Det betyder, at sidste frist er onsdag den 3. juni klokken 23.59, forklarer Kim Tygesen.

Tønders borgmestre

I Tønder Kommune levetid har det altid været en Venstre-mand, der har siddet i borgmesterstolen.

Efter kommunesammenlægningen i 2006/2007 blev Vagn Therkel Petersen, Bredebro, Tønders første borgmester. Han efterfulgtes i 2009, efter at have brudt med sit parti midt i valgperioden, af Laurids Rudebeck, Tønder. Han var borgmester frem til sin pludselige død i maj 2016.

Henrik Frandsen overtog herefter borgmesterkæden, og han blev siden både genopstillet som Venstres borgmesterkandidat og genvalgt som borgmester ved valget i november 2017.

Annonce

15 foreninger

I forventning om, at der kommer lempelser på forsamlingsforbuddet omkring den 8. juni, lægges der fra kommuneforeningen op til, at eventuelle kandidater op til opstillingsmødet kan præsenteres af lokalforeningerne på mindre valgmøder med for eksempel op til 30 deltagere.

I Venstre er der tradition for, at kandidatlisten minimum omfatter så mange personer, som der er mandater at kæmpe om. Kommunalbestyrelsen i Tønder består af 31 politikere. Borgmesterkandidaten får pr. definition tildelt den øverste plads på stemmesedlen, mens plads nummer to er reserveret til den kandidat, Venstres Ungdom (VU) udpeger. De efterfølgende pladser tildeles kandidaterne fra de 15 lokale vælgerforeninger i alfabetisk rækkefølge.

Ved valget i 2017 var der 35 Venstre-kandidater på stemmesedlen. Af disse opnåede 15 at blive valgt ind. Antallet af Venstre-medlemmer blev dog få uger efter valget reduceret til 14, da Jens Møller, Løgumkloster, følte sig overset ved konstitueringen og som reaktion herpå valgte at forlade partiet og fortsætte som løsgænger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce