Annonce
Tønder

Dronerne har fundet flere brud: Tønder Fjernvarme går straks i gang med at udbedre skaderne

Dronerne har været i luften over Tønder ny og afsløret tre-fire rørbrud og -utætheder. Arbejdet med at udbedre skaderne starter straks, oplyser Tønder Fjernvarme. Pr-foto: Tønder Fjernvarmeselskab
Tønder Fjernvarmeselskab har haft droner med termiske kameraer i luften over Tønder. Der er spottet flere rørbrud, der udbedres straks.
Annonce

TØNDER: I kampen mod varmespild har Tønder Fjernvarmeselskab haft en drone i luften for at lokalisere eventuelle brister, hvor der ledes varmt vand ud i undergrunden.

Dronerne er nu færdige med arbejdet, og det viser sig, at der er flere lækager, som samlet har bevirket, at der er spildt 30 kubikmeter varmt vand i døgnet.

Ifølge Tønder Fjernvarmes direktør, Johnny Pedersen, har dronerne fundet de tre-fire steder, hvor der er tegn på rørbrud og utætheder på ledningsnettet. Bruddene er blandt andet er observeret på Ulriksallé og på Nygade tæt på Ribelandevej.

- Vi ved endnu ikke præcist, hvor stort et tab der ligger i de pågældende brud, det kan vi først se cirka et døgns tid efter, bruddene er udbedret, siger direktøren, som forventer, at vandtabet bliver kraftigt reduceret, når først utæthederne er udbedret.


Vi ved endnu ikke præcist, hvor stort et tab der ligger i de pågældende brud.

Johnny Pedersen, direktør, Tønder Fjernvarme


Det er for Tønder Fjernvarme en stor fordel at anvende dronebillederne, da fjernvarmen på den måde reducerer omkostningerne til blandt andet unødigt gravearbejde, til stor glæde for  miljøet og ikke mindst fjernvarme kundernes økonomi, oplyser Johnny Pedersen.

Dronerne, der har været sendt i luften, er bevæbnet med en termisk sensor, som kan måle varmeudstråling og skabe et billede af det - typisk fra mellem 80 og 120 meters højde. Det er ikke almindelige billeder, der tages, men derimod en grafisk mosaik, hvor man kan identificere unormalt høje temperaturer, og dermed sandsynligheden for et varme- og vandtab.

Tønder Fjernvarme har hyret et firma til at udbrede skaderne. Firmaet går snarest i gang med med at udbedre bruddene, forlyder det fra Tønder Fjernvarme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce