Annonce
Navne

Dronning Margrethe besøger Sydslesvig

Dronning Margrethe går til september i land i Sydslesvig fra kongeskibet Dannebrog. Billedet her er fra dronningens besøg i Haderslev sidste sommer. Foto: Jacob Schultz
Slesvig-Holsten kan i efteråret se frem til royalt besøg, når Dronning Margrethe forud for fejringen af 100-året for genforeningen besøger området. Det sker med kongeskibet Dannebrog, som lægger vejen forbi den 3.-6. september.

Besøg: Til efteråret kan sønderjyderne måske være heldige at få et glimt af dronning Margrethe ikke ret langt hjemmefra.

Dronningen lægger nemlig vejen forbi delstaten Slesvig-Holsten og det danske mindretal i Sydslesvig fra 3.-6. september. Her skal dronningen blandt andet besøge Flensborg og Kiel i et endnu ikke færdigudarbejdet program. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Ifølge kongehuset sker besøget efter dronningens eget ønske, da hun gerne vil besøge området forud for 100-årsjubilæet i 2020 for genforeningen af Sønderjylland/Nordslesvig med det resterende Danmark.

Dronningen har allerede annonceret, at hun samt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary besøger blandt andet Tønder men også andre syd- og sønderjyske kommuner til selve markeringen af genforeningen i første halvdel af juli 2020.

Annonce

Første besøg siden Prins Henriks død

Besøget i september sker som en del af det årlige sommertogt med kongeskibet Dannebrog, og hidtil omfatter programmet besøg i Køge Kommune og i Nyborg Kommune i løbet af maj.

Når dronning Margrethe til september besøger Sydslesvig, er det hendes første besøg i Sydslesvig siden Prins Henriks død i februar 2018.

Senest vi i landsdelen havde besøg af dronning Margrethe var den 31. marts i år, da dronningen og kronprinsesse Mary besøgte Nymindegab i anledningen af Hjemmeværnets 70-års fødselsdag.

Programmet for besøget udarbejdes og gennemføres i samarbejde med generalkonsulatet i Flensborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce