Annonce
Indland

Dronning Margrethe rejser på sit første statsbesøg i to år

Dronning Margrethe og kronprinsparret til nytårskur for diplomatiet på Christiansborg Slot i København, torsdag den 3. januar 2019. (Arkiv)

Argentina byder dronning Margrethe, kronprins Frederik og 25 virksomheder velkommen til et statsbesøg i marts.

Dronning Margrethe skal på sit første statsbesøg i to år.

Sammen med kronprins Frederik og 25 danske virksomheder rejser de til Argentina til marts.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Besøget strækker sig fra den 18. til 20. marts og begynder i hovedstaden Buenos Aires.

Her skal de mødes med Argentinas præsident, Mauricio Macri.

I løbet af de tre dage skal dronning Margrethe og kronprins Frederik åbne en dansk erhvervskonference, besøge virksomheder og deltage i kulturelle arrangementer.

Ud over medlemmerne af det danske kongehus deltager 25 danske virksomheder med speciale i energi, fødevarer og sundhed i statsbesøget.

Ifølge Udenrigsministeriet er Argentina interesseret i dansk teknologi og knowhow med fokus på bæredygtighed.

Derudover er landet en interessant økonomisk partner for Danmark.

Økonomien er i bedring, og statsbesøget giver de danske virksomheder mulighed for at vise løsninger, som den argentinske regerings industri kan investere i.

Samtidig er den argentinske regering interesseret i, hvordan Danmark med ny teknologi og en innovativ offentlig sektor kan skabe høj produktivitet og konkurrenceevne og samtidig opretholde et stærkt velfærdssamfund, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Kronprins Frederik besøgte også Argentina i oktober sidste år.

Som medlem af Den Internationale Olympiske Komité deltog kronprinsen i organisationens årlige generalforsamling, der blev afholdt i Buenos Aires.

Derudover overværede han ungdoms-OL, hvor den danske triatlonløber Sif Bendix Madsen vandt sølv.

Dronningens seneste statsbesøg var i 2017 til Ghana.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce