Annonce
Navne

Dronningen kommer sejlende til Sønderjylland, Esbjerg og Fanø

I juni deltager dronningen i fejringen af Genforeningen i Sønderjylland. Senere på sommeren går dronningen i land i både Esbjerg på på Fanø. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Corona forhindrede sidste år dronningen i at gennemføre togter med Kongeskibet Dannebrog. I år kommer hun så både til genforeningsfejring i Sønderjylland og til Esbjerg og Fanø.

Når dronningen den 4. maj klokken 12 går officielt om bord på Kongeskibet Dannebrog, bliver det indledningen til en sejlsæson, der fører hende til genforeningsfejring i Sønderjylland, på togt til Færøerne og Grønland og på sommertogt til kommunerne Esbjerg og Fanø. Der skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Det første højdepunkt på årets sejlsæson bliver søndag den 13. juni, da dronningen deltager i markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland. Sidste år blev Kongehusets planlagte genforeningsaktiviteter i juli måned aflyst.

I år er det planen, at dronningen deltager i den udskudte fejring med et program, der er inspireret af det arrangement, som fandt sted i 1920. Kronprins Frederik og prins Christian vil også deltage i dele af markeringen.

Annonce
Kongeskibet Dannebrog er klar til at sommerens togter med dronning Margrethe om bord. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En måned senere stævner Kongeskibet Dannebrog mod nord på et Rigsfællesskabstogt. Dronningens besøg på Færøerne finder efter planen sted i midten af juli, og undervejs vil hun besøge byer og bygder på de nordatlantiske øer.

Besøget i Grønland begynder i slutningen af juli og fortsætter ind i august. De endelige datoer for besøgene på Færøerne og i Grønland meldes ud senere.

Sidst på sommeren besøger dronningen Esbjerg den 31. august og Fanø den 1. september. Det er de enkelte kommuner, der er værter for besøgene, og på sommertogterne vil dronningen blandt andet besøge en række virksomheder og kulturinstitutioner.

Gammel tradition

Sommertogter med Kongeskibet er en tradition, der går over 100 år tilbage. Gennem årene har Dannebrog besøgt hovedparten af havnene i Danmark, på Færøerne og i Grønland. Herudover har Dannebrog i tidens løb besøgt havne i Middelhavet, Caribien og på USA’s østkyst.

Ud over at tjene som officiel og privat residens for dronningen og den kongelige familie tager skibet også del i farvandsovervågning og søredningstjeneste. Derudover fungerer Kongeskibet Dannebrog som uddannelsessted for skibets 38 værnepligtige. Uddannelsen, der varer ni måneder, giver de værnepligtige en basisuddannelse, der gør det muligt at fortsætte uddannelse eller karriere i Søværnet.

Annonce
Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Sport

Chris Anker Sørensen er død: - En stor cykelrytter og et endnu større menneske

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce