Annonce
Regionalt

Dronningen og kronprinsen fik en varm velkomst i Berlin

Det dansk-frisiske SSWs nyvalgte medlem af forbundsdagen, Stefan Seidler, havde mulighed for at møde de kongelige ved middagen onsdag aften i præsidentboligen i Schloss Bellevue i Berlin. Foto: Kasper Jensen / www.kasperjensen.com
Med militært honør og varme ord hilste det officielle Tyskland onsdag dronning Margrethe og kronprins Frederik velkommen i Berlin.

Berlin: Dronning Margrethe og kronprins Frederik indledte onsdag et fire dage langt officielt statsbesøg i Tyskland. Forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier modtog de royale gæster med militært honnør i parken ved Schloss Bellevue i Berlin. Efter de to nationalhymner skridtede de to statsoverhoveder æresgarden fra forbundsværnet af.

Iført dueblå dragt med hat i samme farve skrev dronningen sig herefter ind i præsidentboligens gæstebog. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Om aftenen gav præsident Steinmeier en middag til ære for dronningen, der senest mødte det tyske statsoverhoved i midten af juni i Danmark, hvor den fredelige grænsedragning i 1920 blev fejret. Steinmeier beskrev ved den lejlighed begivenhederne godt 100 år tidligere som afgørende for forståelsen mellem de to lande.

Annonce

Dele af det danske sundhedssystem kan vi lære rigtig meget af.

Heyo K. Kroemer, direktør for universitetshospitalet i Berlin.

De danske kongeliges besøg rækker fra kulturelle arrangementer til møder med repræsentanter for erhvervslivet. Efter besøget hos præsidenten gik turen onsdag videre til Charité-hospitalet, hvor dronning Margrethe hørte om både stedet historie og nye projekter på Europas største universitetssygehus.

- Dele af det danske sundhedssystem kan vi lære rigtig meget af, mente Charités administrerende direktør, Heyo K. Kroemer, med henvisning til specielt digitalisering.

Mødte Merkel

Senere aflagde dronningen og kronprinsen visit hos fungerende forbundskansler Angela Merkel og gennemførte den gåtur gennem Brandenburger Tor, hvilket næsten er et obligatorisk indslag i forbindelse med statsbesøg. Ved Neue Wache nedlagde dronningen og hendes søn en krans ved mindesmærket over ofrene for krig og voldsherredømme.

De kongelige er ledsaget af den danske udenrigsminister Jeppe Kofod og en delegation af 52 repræsentanter for dansk erhvervsliv.

Dronningens besøg skulle egentlig være gennemført sidste år, men blev udskudt på grund af corona. Dronningen og kronprinsen bliver i Berlin frem til fredag. Herefter rejser dronningen alene videre til München.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Haderslev

Efter dødsulykke i farligt kryds: Nu er der afsat penge til en rundkørsel

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Sydjylland For abonnenter

Livslang kærlighed begyndte med en kontaktannonce: Henry og Sigrid udvekslede over 150 breve og fik næsten 40 år sammen

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Annonce