Annonce
Esbjerg

Dronningens dag i Esbjerg

Børn og unge får boostet selvtilliden, når de kaster sig ud i parkour på Game Streetmekka Esbjerg. De unges tilholdssted får besøg af dronningen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Dronning Margrethe får mange sider af Esbjerg at se på sit besøg tirsdag den 31. august 2021

Her kan du se dronning Margrethes program for besøget i Esbjerg tirsdag den 31. august 2021.

Kl. 10.50 Esbjerg Rådhus

Efter karetturen fra Dokhavnen ankommer dronningen og borgmesterparret til Esbjerg Rådhus. Her står flere skoleklasser klar til at modtage dronningen, og 1. viceborgmester Susanne Dyreborg byder velkommen, mens Varde Garden spiller.

I byrådssalen hilser dronningen på medlemmerne af byrådet som en del af den officielle modtagelse.

Kl. 11.40 Musikhuset Esbjerg

Besøget i Musikhuset Esbjerg bliver et glædeligt gensyn, da dronningen deltog i indvielsen af bygningen i 1997. Ved dette besøg får dronningen mulighed for at opleve den nyrenoverede forplads, Henning G. Kruses Plads.

I den flotte lyse foyer venter der kulturelle smagsprøver fra Den Kongelige Ballet i Esbjerg og Den Ny Opera. Begge kulturinstitutioner har hjemme i Esbjerg, og begge optræder på scenen i Musikhuset Esbjerg.

Kl. 12.17 Bakkeskolen Cosmos

På Bakkeskolen Cosmos i Jerne har projektet 6705 + Statens Kunstfond haft stor betydning for eleverne. Projektet er en del af de initiativer, der har været med til at ændre opfattelsen af Bakkeskolen Cosmos. Bakkeskolen Cosmos er Team Danmark profilskole for breddeidræt, hvilket fremmer elevernes sundhed, læring og trivsel.
Det er også på Bakkeskolen Cosmos, at Esbjerg Kommunes Sport Plus klasser holder til. Her kan elever i 7.-9. klasse fra hele kommunen søge ind på særlige linjer inden for eSport, TeamGym og brasiliansk fodbold.

Kl. 13.07 Hjerting Badehotel

Dronningen ankommer til Hjerting Badehotel foran badehotellets hovedindgang på Strandpromenaden. På badehotellet skal dronningen spise frokost i restauranten sammen med indbudte gæster.

Hjerting Badehotel er et af Danmarks ældste badehoteller, der kan datere deres udskænkning som kro og badehotel mere end 300 år tilbage. Hjerting Badehotel er et yndet mål for gæster fra både ind- og udland, når der skal nydes et par dage i skønne, charmerende omgivelser blot et stenkast fra Vadehavet.

Kl. 14.27 Viking Life-Saving Equipment

Dronningen besøger én af Esbjergs store virksomheder, Viking Life-Saving Equipment A/S, der er en verdensomspændende markedsleder, når det kommer til produktion, salg og service af sikkerheds- og brandslukningsudstyr.

Viking er et globalt selskab, der for længst har erobret verdens have, og hvis navn er synonymt med sikkerhed til søs.

Det er en privatejet virksomhed, som blev grundlagt i 1960. Kongeskibet Dannebrog er udstyret med Viking-redningsflåder.

Kl. 15.13 Østhavnen

Under dronningens besøg på Esbjerg Havn går turen til Østhavnen. Det bliver en fysisk rejse gennem omstillingen fra olie- og gasaktiviteterne til de grønne alternativer som vindmøller. Østhavnen er ét af epicentrene i Europas grønne omstilling, og ønsket er at give Dronningen et indblik i alle aktiviteterne.

6 ud af hver 10. opstillede havvindmølle i Europa er udskibet fra Østhavnen i Esbjerg.

Kl. 15.43 Game Streetmekka

Dronningen afslutter dagens besøg i Esbjerg i byens skæve og rå kulturhus. Nemlig Game Streetmekka Esbjerg. Et asfalteret gadeidræts- og kulturhus, der siden 2016 har dannet en unik ramme om unge-ledet gadeidræt, streetkultur og frivillighed i den unik renoverede jernbane-remise midt i Esbjerg. På Game Streetmekka dyrker de unge gadeidræts- og kulturaktiviteter, som streetbasket, parkour, graffiti, gadefodbold, streetdance, scoot, skate og streetart. Under besøget møder dronningen også Recovery Bulls, som er et idrætsfællesskab for udsatte.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Haderslev

Bekymret formand midt mellem tusindvis af gåselorte: – Her har man jo ikke lyst til at sidde og hygge sig

Annonce