Annonce
Erhverv

Droppede kædesamarbejde: Nu er butik belønnet med Børsen Gazelle-pris

Karin Lund brød kædesamarbejdet med Thiele for tre år siden. Alligevel er hun lykkedes med at fordoble omsætningen i de to Øjemål-butikker i henholdsvis Løgumkloster og Tønder. Nu har hun modtaget Børsen Gazelle-prisen for sin fremgang. Foto: Martin Franciere
Optometrist Karin Lund fra Øjemål i Tønder og Løgumkloster har modtaget Børsen Gazelle-pris for vækst og overskud i virksomheden. Prisen kommer tre år efter, at hun brød med brillekæden Thiele.

TØNDER/LØGUMKLOSTER: Karin Lund er glad. Meget glad.

Ejeren af Øjesyn i Tønder og Løgumkloster har netop modtaget Børsen Gazellepris, som gives til virksomheder, der mindst har fordoblet omsætningen i løbet af en firårig periode og som har haft overskud i de fire år i træk.

Prisen kommer på et kærkomment tidspunkt, for for tre år siden brød hun kædesamarbejdet med Thiele.

- Det kostede mig 30.000 til 40.000 kroner om måneden i royalty. Det er mange penge, siger Karin Lund og kalder gazelleprisen for "et lille skulderklap":

- Det er en cadeau til personalet og til mig. Det viser jo, at det ikke er helt tosset, det vi går og laver.

Børsen Gazelle

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Gazelleprisen uddeles af dagbladet Børsen.

Prisen, de enkelte virksomheder betaler for selve statuetten og Gazelleprisen, er 7500 kroner plus moms.

Plus og minus

Der er både fordele og ulemper ved et kædesamarbejde, fortæller Karin Lund. Til plusserne hører, at der opnås stordriftsfordele og der køres landsdækkende kampagner. Minusserne er, at der er dyrt og at Øjemål ikke altid var klar over, hvilke reklamekampagner, kæden kørte.

- Jeg var selvstændig, men følte ikke, jeg var herre i min egen butik, siger optometristen, der blev uddannet i Randers i 1997.

De penge, virksomheden nu sparer, er kanaliseret videre til forbrugerne i form af faste, lave priser, oplyser hun.

- Vi har sat prisen på varerne ned i pris. Til gengæld giver vi ingen rabatter eller mærkelige kampagner, siger Karin Lund, der var medlem af brillekæden fra 2007 til 2016.

Annonce

Smykker, ure og charms

Karin Lund overtog forretningen i Tønder i 2005, og året efter købte hun brillebutikken i Markedsgade i Løgumkloster. De to køb blev måske ikke gjort på verdens bedste tidspunkt, da finanskrisen viste tænder i årene efter. Men det viste sig hurtigt, at butikken i Løgumkloster, der også har en smykkeafdeling, Anytime, var mere modstandsdygtig over for svigtende salg.

- Jeg kunne se, at der var et andet flow i butikken i Løgumkloster. Her var vi ikke så sårbare, som hvis vi kun solgte én varegruppe, siger Karin Lund og tilføjer, at butikken i Løgumkloster i dag også rummer en høreklinik.

Erfaringerne fra Løgumkloster har medført, at Øjemål i Tønder er ved at blive indrettet til også at have smykker, ure og charms fra firmaerne Christina Watches og Aagaard. Indtil videre må en eventuel høreklinik vente.

Jeg er rigtig glad for gazellen - det viser, at det betaler sig at turde stå på egne ben, siger Karin Lund, der har drevet de to butikker i Løgumkloster og Tønder siden 2006 og 2005. Foto: Martin Franciere
Annonce

Designer og danser

Børsen Gazelle-prisen har bestyrket Karin Lund i, at man en gang i mellem skal gøre op med vanetænkning og kaste sig ud på dybt vand.

- Det har vist sig, at være en rigtig god beslutning. Jeg er rigtig glad for gazellen - det viser, at det betaler sig at turde stå på egne ben, siger Karin Lund, som bor i Lydersholm sydøst for Tønder med manden Per og parrets fem børn. Ved siden af familie og forretninger, har Karin Lund formået at tage to tillægsuddannelser som kontaktlinse- og svagtsynsspecialist.

Vi vender lige tilbage til butikken i Storegade i Tønder. For tilførslen af en smykkeafdeling betyder, at Øjemål den 20. november får besøg af smykkedesigner Christina Hembo og den professionelle danser, Thomas Evers Poulsen. Der kan afhentes gratis billetter i Tønderbutikken efter først-til-mølle-princippet. Der er i alt 100 billetter.

Øjemål i Tønder og Løgumkloster beskæftiger syv personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Det er ret forudsigeligt, at Team Esbjerg måtte lade livet

Annonce