Annonce
Kolding

Dropper gratis busordning: Billig sommerbillet erstatter shuttlebus

Næste sommer kan borgere og turister hoppe på alle busserne og komme billigt rundt i hele kommunen på en sommerbillet. Foto: Sydtrafik
For en 50'er kan en voksen og to børn køre rundt i bus i en hel dag næste sommer.

Kolding:  Både turister og borgere kan køre med bussen i det meste af Kolding by og kommune med en sommerbillet i næste års sommersæson. Sommerbilletten afløser den gratis shuttlebus, der sidste år kørte som en forsøgsordning.

Fra den 28. juni til den 22. august kan alle, der gerne vil opleve sommerlandet, strandene og attraktionerne i Kolding Kommune hoppe på en by-, lokal- eller regionalbus med en sommerbillet. Den giver en voksen passager og to børn under 12 år mulighed for at køre ubegrænset med bussen for en dagspris på 50 kr.

Den nye sommerbillet erstatter den gratis shuttlebus, som Kolding Kommune i samarbejde med Sydtrafik etablerede sidste år i skolernes sommerferie på en rute mellem Gl. Ålbo Camping og Kolding Busterminal, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Bedre løsning

-  Selv om forsøgsordningen med gratis shuttlebus sidste sommer efter omstændighederne gik godt, synes jeg, at sommerbilletten er en bedre løsning, fordi den dækker det meste af Kolding by og kommune i og med, at man kan køre ubegrænset på en dagsbillet i alle Sydtrafiks by-, lokal- og regionalbusser inden for kommunegrænsen. Selv om det ikke bliver gratis, er det billigt og giver et langt større potentiale for turisterne og kommunens egne borgere for oplevelser i sommerlandet, mener formand for teknik- og klimaudvalget Jakob Ville (V).

Også formand for kulturudvalget Jesper Elkjær er glad for den nye ordning, som han forventer kan bringe flere gæster til kommunens kulturattraktioner.

- Sidste års shuttlebus blev især brugt af passagerer til og fra Christiansfeld. Med sommerbilletten får dem, der vil se UNESCO-byen en langt bedre dækning med timedrift på de almindelige regionale ruter.  Jeg tror også, at bybusserne bliver benyttet af mange med en sommerbillet, der f.eks. vil besøge Trapholt og Sygeplejemuseet, spår Jesper Elkjær.

Sommerbillet

  • Sommerbilletten er et samarbejde mellem Kolding Kommune og Sydtrafik, hvor passagerer kan køre ubegrænset en hel dag med alle by-, lokal- og regionalbusser i ugerne 26 til 33 til en pris á 50 kr. for en voksen og to børn under 12 år.
  • En familiebillet for to voksne og fire børn koster 100 kr.
  • Sommerbilletten kan købes på Sydtrafiks App.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce