Annonce
Varde

Drukner i vand: Sommerhusejerne i Vejers opretter i frustration eget beredskab

Den 73-årige Villy Bloch Christensen er en af de mange sommerhusejere, som har meldt sig som frivillig til det nye beredskab i Vejers Strand. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Grundejerforeningen Vejers Strand har købt pumper og slanger for 100.000 kroner. Over 50 sommerhusejere har meldt sig til nyt beredskab, der skal forhindre fremtidige oversvømmelser.
Annonce

Vejers Strand: Den seneste tid har Sydvestjysk Brandvæsen været i Vejers Strand for at pumpe vand væk. Adskillige sommerhuse stod under vand grundet de rekordstore mængder regn i efteråret. Men mens regnen fortsatte, så slukkede Sydvestjysk Brandvæsen pumperne og kørte væk til stor frustration for sommerhusejerne.

- Det er ikke acceptabelt for nogen. Hverken lejere og udlejere. Så vi har købt pumper og slanger for 100.000 kroner og oprettet vores eget beredskab, siger Allan Junge, der er formand for Grundejerforeningen Vejers Strand.

Det er tragisk og smadrende for ens økonomi. Så vi må stå sammen.

Sommerhusejer Villy Bloch Christensen, Vejers Strand

Annonce

Fuldstændig grotesk

Efter tre dage med hjælp fra det kommunale beredskab så er det sommerhusejernes eget ansvar at få vandet væk.

- Det er fuldstændig grotesk, at vi selv skal stå med den opgave, siger Allan Junge, der roser Sydvestjysk Brandvæsen for dens store indsats.

At grundejerforeningen tager et så drastisk skridt og opretter sit eget beredskab skyldes helt uoverstigelige regninger både nu og i fremtiden. For forsikringen dækker ikke skader forårsaget af regn, som i efteråret slog rekord med 348,9 millimeter regn og slog den hidtidige rekord fra 1967, da der faldt 327 millimeter regn.

- De ramte sommerhusejere kan ikke forstå, at de er endt i den her situation, siger Allan Junge.

Men er det ikke en overreaktion?

- Ikke når vi har 13 huse, der står under vand. Hvis vi ikke havde taget fat i pumperne, så var det gået helt galt, siger Allan Junge.

Den samlede regning for de berørte sommerhusejere løber let op i to millioner kroner. Derudover kommer mistede indtægter for udlejning. Da det var værst, var cirka 100 sommerhuse lukket for udlejning i Vejers Strand, da vejene var oversvømmede.

Annonce

Overgangsfase?

Allan Junge og grundejerforeningen sendte i søndags besked ud til sommerhusejerne om det nye beredskab. Over 50 har allerede meldt sig som frivillige i beredskabet.

- Det er fuldstændig overvældende og vanvittig flot, siger Allan Junge.

Som en af de første under fanerne er den 73-årige Villy Bloch Christensen, som også sidder i Vandudvalget under grundejerforeningen.

- Jeg arbejder for Vejers. Det er helt oplagt. Jeg håber, det kun er en overgangsfase, siger Villy Bloch Christensen om målet for at få lavet en ny afvandingsplan.

Han har selv i flere uger hjulpet en sommerhusejer på Torskevej, hvis grund stod under vand.

- Det er tragisk og smadrende for ens økonomi. Så vi må stå sammen, siger Villy Bloch Christensen.

Beredskabet Vejers Strand

  • Det er Grundejerforeningen Vejers Strand, som har oprettet beredskabet. Indtil nu er der indkøbt seks pumper og godt en kilometer slanger. Pris 100.000 kroner. Der er også planer om at købe en rendegraver.
  • Indtil nu har godt 50 meldt sig som frivillig i beredskabet. I løbet af nogle måneder vil der blive holdt et informationsmøde om beredskabet.
Adskillige sommerhusgrunde i Vejers Strand har været plaget af oversvømmelser. Her på Fugltoften. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Store dele af Stjerne Camping var også oversvømmet, hvorfor flere fastliggere måtte flytte eller køre hjem. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce