Annonce
Regionalt

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Rejsende med intercitytogene mellem Esbjerg og Kolding vil fra den 9. januar næste år se forgæves efter togpersonale på denne strækning, hvor det bliver afløst af stikprøvevis billetkontrol. Foto: Martin Wilde
Fra den 9. januar næste år, vil der ikke længere være fast billetkontrol i intercitytogene mellem Esbjerg og Kolding og omvendt. I stedet kommer der stikprøvevis billetkontrol. Børneguide fredag og søndag fortsætter uændret.

Esbjerg / Bramming / Vejen / Lunderskov / Kolding: DSB skal spare på driften. Helt præcist tre procent hvert år. Det står i den kontrakt, DSB har med Transportministeriet. Fra den 9. januar næste år rammer det intercitytogene, der kører mellem Esbjerg og København.

Mellem Esbjerg og Kolding vil der ikke længere fast være togpersonale med i disse tog. Det vil sige en togfører eller togbetjent, som kontrollerer billetter og i øvrigt holder øje med, at der er ro og orden i toget og måske hjælper til med at løfte en barnevogn ind og ud af toget. Når intercitytoget fra København kommer til Kolding, stiger togpersonalet ud, og så stiger de på det næste intercitytog retur mod København.

Stikprøvekontrol

- Vi vil fortsat tjekke billetter i togene, men fremover bliver det stikprøvevis, ligesom vi nu gør i regionaltogene mellem Esbjerg, Fredericia og Århus. Vi har også sat klistermærker op, hvordan man skal kontakte vores kundecenter, hvis man oplever en situation i toget, fortæller Leif Fabrin, som er områdechef i DSB's togdrift:

- Og der vil stadig være børneguider med i togene fredag og søndag, som hidtil.

Togførere og lokoførere

Togpersonale hos DSB er den personalekategori, som fløjter afgang på perronen og i toget kontrollerer billetter og sørger for ro og orden.

Lokomotivpersonalet er den del af personale, som fremfører togene. Det vil sige lokomotivførere. De vil naturligvis stadig være at finde i togets førerrum, for ellers kører toget ingen steder.

DSB har i de senere år forsøgt at reducere antallet af byer, hvor der er stationeret togpersonale. Således er depotet i Struer lukket, efter Arriva overtog togkørslen mellem Vejle og Struer, og antallet af personale på depoterne i Aalborg og Århus er reduceret i de senere år.

På langt sigt er der meningen, at DSB kun vil have et depot for togpersonale vest for Storebælt, og det er i Fredericia.

Leif Fabrin understreger også, at de passagerer, der kører på DSB 1', ikke vil nogen forskel på serviceniveauet. DSB har personale på stationen i Esbjerg, som vil sørge for, at minibaren på første klasse bliver forsynet med kaffe, vand til te samt kildevand til de passagerer, der rejser på DSB 1'.

Annonce

Ingen fyringer

Det togpersonale, som DSB nu har stationeret i Esbjerg - der er tale om 16 togførere - bliver ikke fyret. Men de vil fremover blive stationeret i Fredericia, og vil i princippet skulle begynde og slutte arbejdsdagen der.

- Men vi er i stand til at planlægge ture, som vil begynde eller slutte i Esbjerg, så vi forsøger at imødekomme togpersonalet fra Esbjerg. Men det bliver ikke alle ture, der kan begynde eller slutte i Esbjerg, fortæller Leif Fabrin:

-Det bliver også togpersonalet, der hidtil har kørt som togførere, der skal foretage stikprøvevis billetkontrol, siger Leif Fabrin.

Det er DSB's plan, at der i de kommende år skal skæres i antallet af togførere, men at det skal ske ved naturlig afgang. Det skal ske for at reducere udgifterne.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lasse tøvede som ung med føre familiedynasti med royale kunder videre: Nu slipper han sin indre detektiv løs blandt antikke skatte

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sydjylland For abonnenter

Fremtidens fødevareproduktion på spil

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Sport

NEKROLOG: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce