Annonce
Indland

DSB giver penge tilbage for togbilletter på grund af corona

Hvis passagerer ikke har lyst til at rejse med tog på grund af risiko for coronavirus, kan de få penge igen.
Annonce

Har man købt billet til en togrejse med DSB, men ønsker man ikke at rejse alligevel på grund af coronavirus, kan man få refunderet sin billet og pladsbillet uden gebyr.

Det skriver DSB på sin hjemmeside.

Det gælder også ikke-refunderbare, ubenyttede billetter som orangebilletter.

Desuden iværksætter DSB en hel del yderligere tiltag fra onsdag morgen.

DSB vil køre med lange tog uden for myldretiden for at sikre, at der er mest mulig plads til de rejsende.

Personalet vil ikke modtage kontant betaling i togene, og der vil blive indsat personale ved de travleste trafikknudepunkter, som kan vejlede passagererne.

DSB barsler også med at indføre krav om pladsbillet i fjern- og regionaltog for at undgå overfyldte tog og stående passagerer. Løsningen er dog endnu ikke klar, oplyser DSB i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skærpede tirsdag på et pressemøde tonen og opfordrede ligesom Transportministeriet til, at rejsende ikke rejser med tog, bus eller metro i myldretiden, hvis det kan undgås.

Statsministeren sagde blandt andet, at der kan blive behov for at indsætte flere tog og busser for at undgå, at passagerer er for tæt sammen.

Transportministeriet oplyste desuden, at DSB og Metroselskabet planlægger at indsætte ekstra togmateriel for at fordele trafikken over flere afgange.

Coronavirus kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær. Symptomerne ses op til 14 dage, efter at man er udsat for smitte.

De fleste vil få milde symptomer, men virusset kan være farlig for ældre og svækkede borgere.

Tirsdag klokken 17.15 er antallet af smittede med coronavirus steget fra 156 til 262 personer i Danmark. Mandag lød tallet på 90 smittede.

/ritzau/

Coronainformation fra DSB
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce