Annonce
Tønder

Du er nu i kø som nummer... Timelang ventetid på kviktest i Tønder

Kø helt ud til Sønderlandevej. Der var mandag formiddag omkring en times ventetid på kviktest i Tønder Hallerne. Foto: Thorsten Reinholt
Mandag formiddag var der op til en times ventetid på at få foretaget en coronatest i Tønder. Der er for få podere, lyder forklaringen.

Tønder: Man måtte tage fortovet langs Sønderlandevej i Tønder til hjælp, hvis man ville undgå, at coronakøen gik ud over kørebanen. Det var status foran testcenteret i Tønder Hallerne mandag formiddag, hvor der var cirka en times ventetid til at blive testet.

- Det skyldes, at Care Link (firmaet, der udfører testene, red.) har mistet en del medarbejdere på grund af, at mange af dem skal tilbage på deres normale arbejde. Det betyder, at de oplever et pres ved at miste medarbejdere, samtidig med at flere bliver testet. Derfor er de i gang med at rekruttere medarbejdere - og det gælder for hele regionen, siger Peter Michael Jørgensen, der er chefkonsulent i Tønder Kommune.

8000 test i sidste uge

Alene i sidste uge - uge 18 - blev der foretaget cirka 8000 test i hele Tønder kommune. Det skal ses i forhold til, at der i Tønder kommune er lidt flere end 37.000 indbyggere.


Det skyldes at Care Link har mistet en del medarbejdere på grund af, at en del af dem skal tilbage på deres normale arbejde.

Peter Michael Jørgensen, afdelingsleder, Tønder kommune


- Det er det, der er forklaringen simpelthen. De har haft lidt færre podere, som de har kunnet fordele rundt på alle steder, så der har været pres over det hele. Og de er i fuld gang med rekruttere rigtig mange podere lige nu, fortæller Peter Michael Jørgensen.

- Betyder det at du kan love, at det bliver bedre?

- Vi regner med, at det bliver bedre. Care Link regner med at ansætte 300 ekstra podere i hele Region Syddanmark. Men jeg kan ikke sige, hvor mange der kommer til Tønder kommune. De bliver fordelt efter behov, siger Peter Michael Jørgensen.

Annonce

Ikke kun i Tønder

Det er ikke kun i Tønder, at ventetiden til test er gået i vejret. Det gælder samtlige test-steder i kommunen, at man har manglet podere.

- Der har vi også været presset på antallet af podere. Flere steder har de været nede på kun at have to podere per sted. Jeg ved, at i Løgumkloster og i Toftlund i dag - der startede man dagen med tre podere.  Og fra middagstid indtil klokken 15 med fire podere, og fra 15 til 18 med tre podere igen. Så de prøver at fordele poderne mellem stederne, men vi er ikke oppe på det optimale endnu, siger Peter Michael Jørgensen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce