Annonce
Debat

Du glemmer det væsentlige: Hvorfor puttede politiet med sandheden?

Væsentligt: I relation til tvisten mellem Pia Kjærsgaard og Jan Schouby forekommer det, som om chefredaktøren helt har mistet sansen for det væsentlige, idet det er både kriminelt og livsfarligt at smide om sig med kasteskyts, i dette tilfælde mod en studentervogn. Herudover er det dybt tankevækkende, at politiet prøver at dølge fakta og - efter min mening - voldsomt samfundsskadeligt, at vi ikke kan have ubetinget tillid til såvel politiet som tillid til, at pressen tager fat på de reelle problemer.

Jeg mener, at den mest pinlige i dette tilfælde er pressen, her Jan Schouby, der åbenbart alene er interesseret i at “kaste skyts” på Pia Kjærsgaard og dermed pudse sin glorie end at tage fat på de reelle problemer, nemlig dels den farlige adfærd fra de unges side, dels hvad der får politiet til at omgå sandheden. På med vanten, min gode Schouby - der er nok at tage fat på. Endelig tales der meget i dag om at holde en ordentlig tone i debatten, og her er der virkelig plads til forbedring fra din side. Dine udgydelser forekommer mere som en personlig vendetta end saglig journalistik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce