Annonce
forside

Du har ansvaret, Jan Voss Hansen

LÆSERBREV: JydskeVestkysten, Tønder, skriver lørdag den 8. september om en udløber af debatten om at tillade et bosnisk-muslimsk mødested i Tønder.

På byrådsmedlemmets Jan Voss Hansens Facebook-side vælter svinerierne frem om Tønder byråds tilladelse til at bosniere kan overtage et hus på Lærkevej.

Jan Voss Hansen beder om en sober tone i kommentarerne, men henviser i øvrigt til ytringsfriheden.

Det kunne måske være på sin plads at få placeret ansvaret for de racistiske og svinske bemærkninger på Jan Voss Hansens Facebook-side.

Dansk Folkepartis medlemmer af Tønder byråd er imod de bosniske borgeres overtagelse af huset på Lærkevej. De tre medlemmer gemmer deres holdning bag dødssyge argumenter om lokale trafikforhold. Men enhver med blot lidt omløb i hovedet kender den egentlige holdning. Bosnierne er muslimer. De skal efter DF's holdning ikke have fodfæste i Tønder. Selvom de har været her i mange år i et andet hus uden problemer.

Jeg anklager Dansk Folkeparti - også i Tønder - for at så had og for at splitte befolkningen, som også bosnierne tilhører. Kommentarerne på Jan Voss Hansens Facebook-side beviser dette:

"Brug Dynamit". "Så det jo bare at sætte ild til lortet". Ja, de er allevegne ligesom myg". "Dynamit løser sagen". "Eller et par grisehoveder".

Uanset al din snak om ytringsfrihed, så har du ansvaret, Jan Voss Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce