Annonce
forside

Du holder et hjerte i dine hænder

Læserbrev: En helt almindelig fredag, min mobil ringer vedholdende. Min søster siger åndeløst: Mor er blevet dårlig inde i Ribe ved Matas. En samaritter var kommet hen til mor, som havde sat sig på nogle kasser, han havde sagt, der er kun ét at gøre, ring 112.

Han havde talt beroligende til mor, som havde ubeskrivelige smerter i brystet. Mor var blevet hentet af en ambulance og siden flyttet over i en helikopter som nu var på vej til Odense.

Jeg kører om 10 minutter. Jeg nåede min søster og bror, så vi kunne komme til Odense. Min storesøster og mors ven kørte før os. Vi sidder og snakker forstemte og åndeløse.

Jeg ringer rundt til mors søstre. Da der stod Odense 20 km ringede min søsters mobil. Mors ven fortæller glad at mor er opereret og er kommet op.

Hun har det godt. Det var en blodprop i hjertet. Lettet om hjertet og med våde øjne ringede vi til Matas og mors søstre og fortæller den fantastiske nyhed: Hjælp, og den viden du får, kan redde liv.

Af hjertet tak til den samaritter der reddede mors liv i første omgang ved hurtig indgriben. Tak til Ambulanceservice Syd, lægehelikopter, læger og sygeplejerskerne.

Fantastisk, at vi ikke engang nåede til Odense, før mor var opereret og oppe på en stue.

I har reddet vores mors liv og har derfor holdt et hjerte i jeres hænder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Johannes leder efter Mohamed i Ribe

Vejen

Nye vidner bliver afhørt i Vejen-sagen

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce