Annonce
Varde

Tandlæge forærer sit sommerhus væk - bare du selv henter

Niels Prip ved sit sommerhus, som han forærer væk. Den heldige modtager skal bare selv få sommerhuset hentet og transporteret væk. Foto: Yvonn Tittel
Kom og hent Niels Prips sommerhus helt gratis ved Vejers Strand. Huset kom på en blokvogn i 1961, og det kan hentes igen med en – så kan det blive dit.
Annonce

Vejers: Navneskiltet er faldet ned i årenes løb. Niels Prips forældre døbte deres stolthed, det sorte træhus ved Vejers Strand, "Tussilago". Det er latinsk, for de mange gule følfod på grunden.

Nu vil Niels Prip, der til daglig er tandlæge i Grindsted, forære huset væk.

- Det kom på en blokvogn i 1961, så det kan hentes på en, for det står ikke på sokkel. Det skal bare skæres op, siger Niels Prip.

Han viser, hvor snittet skal lægges, cirka midt i huset.

Annonce

Først lillebitte

Det oprindelige hus var omkring 30 kvadratmeter. Med køkken, toilet, to små soverum og en lille stue. Forældrene byggede ud i takt med, at sommerhusreglerne blev lempet og husene måtte blive større.

Det oprindelige sommerhus kom på blokvogn. Siden er det bygget til. For at løfte sommerhuset væk, skal det skæres op cirka midtpå, hvor den nyeste del, fra firserne, er trukket lidt tilbage. Foto: Yvonn Tittel

Huset, Niels Prip vil forære væk, er 54 kvadratmeter.

- Det er et sundt hus. Der er ikke noget råd, ingen asbest eller andet farligt, og taget er tagpap, som vi fik på for omkring ti år siden, siger han.

Huset

Niels Prip forærer sit sommerhus væk.

Huset er fra 1961.

Det er bygget til i slutningen af tresserne og igen i firserne.

Det skal skæres op og kan så løftes væk på blokvogn.

Niels Prip er til daglig tandlæge i Grindsted

Sommerhuset har været i brug indtil nu. Senest som mandskabsrum for de håndværkere, der har bygget familiens nye sommerhus på grunden.

Sådan så sommerhuset ud i 1961, for Niels Prips forældre gav det navnet "Tussilago". Foto: Yvonn Tittel

- Det var en af håndværkerne, der foreslog, jeg kunne forære det væk til nogen, der selv kan hente det, siger Niels Prip.

Han lægger ikke skjul på, det også vil være den letteste måde at komme af med det gamle sommerhus på for ham. Men han kan også godt lide tanken om, at huset vil blive brugt igen, fordi det er i god stand.


Det kom på en blokvogn i 1961, så det kan hentes på en, for det står ikke på sokkel. Det skal bare skæres op.

Niels Prip


Huset er cirka 60 år og det vil glæde Niels Prip, hvis det kan leve 60 år mere.

Han har fået sin datter til at lægge tilbuddet på Facebook, og han har fået mange henvendelser.

- Nu skal jeg finde ud af, om der så også er nogen af dem, der magter opgaven. Det kræver en blokvogn og noget håndværkskunnen, og det vil jo også koste, at få det hentet, siger Niels Prip.

Niels Prip og familien har brugt det tres år gamle sommerhus til for nylig. Men, nu står en ny og noget større afløser klar på grunden. Foto: Yvonn Tittel
Storesøster på gyngen - dengang var der endnu næsten ingen sommerhuse i Vejers. Familien Prips sommerhus var stykket ud fra gårdejers Muffs jord. Foto: Yvonn Tittel
Niels Prip med sit sommerhus, som han forærer væk. Foto: Yvonn Tittel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB

Kommentar: Nyttige øretæver til EfB

Annonce